Educaţia fizică a ajuns în atenţia Ministrului Educaţiei. Vezi schimbările propuse

27 februarie 2013 10:240 comments

Ministrul Educaţiei, Remus Pricole, s-a arătat preocupat de starea fizică a elevilor. Acesta a considerat necesar ca orele de educaţie fizică să crescă, până la patru ore pe săptămână.

“În planurile cadru pentru ciclul primar, puse în dezbatere publică,  avem creşterea numărului orelor de mişcare pentru vârsta mică. Când vom lucra la planurile-cadru pentru clasele a V-VIII, respective IX-XII, vom introduce şi acolo un număr crescut de ore de educaţie fizică”, a spus Pricopie.

“Eu cred că este important să ne preocupe câtă matematică ştie un elev sau câtă literatură cunoaşte un elev, dar mult mai important este nivelul de sănătate al acelui elev. În afara orelor de sport, va trebui să revedem şi să întărim dimensiunea educaţiei pentru sănătate din manual”, a declarat Ministrul Educaţiei

La mijlocul lunii februarie, Remus Pricole a pus în dezbatere publică un proiect prin care propune două ore de ”Educaţie fizică” şi alte două ore la disciplina ”Muzica şi mişcare” pentru elevii din clasele, I şi a II-a. Elevii claselor a III-a şi a IV-a ar urma să aibă în total trei ore de sport, două ore de ”Educaţie fizică” şi o oră de ”Joc şi mişcare”.

tnr_800x800_47366_img_0975

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com