PAMFLETUL ZILEI:Fasole fara ciolane!

1 decembrie 2018 14:023 comments

Pe 1 decembrie vor pleca din ceaune încinse sute de mii de porţii, de ciolan cu fasole – o mâncare tradiţională austriacă şi nemţească, pe care romanii au adoptat-o cu entuziasm ca marcă a zilei naţionale.

Din păcate, în acest an, bucătarii vor folosi multă fasole adusă de peste mări şi tari – producţia internă, limitându-se acum la gospodăriile ţărăneşti. Iar cei care au găsit ciolane fierte şi uşor afumate, din porc românesc, se pot considera şi ei norocoşi.

Luna decembrie se deschide… răsunător! Cu aburi fierbinţi, care poartă aroma cărnii fierte îndelung, şi a boabelor moi, lipite între ele de dulceaţă unui bulion de casă. Folosit pe vremuri doar ca să lege şi să îmbogăţească piftia, ciolanul robust susţine acum o altă tradiţie naţională. Împrumutată, ce-i drept, de romani, de la popoare germanice.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com