PAMFLETUL ZILEI:Inundatiile la romani

26 octombrie 2017 09:541 comment

Inundatiile la romani

21nov. 2010.A venit o ploaie cum nu s-a mai vazut.In casa, apa ne ajungea pana la brau asa ca mama ne-a culcat imbracati, ca sa nu se mai scufunde dupa pijamalele care erau pe raftul de jos al dulapului.Tata a venit cu o barca de la carciuma, dar nu ca sa ne salveze ci sa mai ia niste bani , ca ramasese dator carciumarului.

21nov. 2011.A plouat toata noaptea.Batranii satului spun ca asa ceva n-au mai vazut de anul trecut.Din cauza ca nu avem dig, apa ne-a ajuns in casa pana la piept.Bunica fiind mai mica de inaltime si nestiind sa inoate n-a apucat dimineata.Tata a venit de la carciuma cu yahtul carciumarului si a luat porcul sa-l vanda, ca mai avea ceva de achitat pe caiet.

21nov.2012. A plouat in nestire.Batranii isi faceau cruce si ziceau ca doar in Bangladesh mai ploua asa, dar ca aia n-au democratie.Pentru ca tot n-avem dig, apa  ne-a ajuns pana la gat.Doar aplecai capul si puteai sa faci gargara, ca de baut era prea murdara.Tata a venit de la carciuma cu un elicopter Smurd, a luat o camasa curata, banii pe care-I avea bunicu’ stransi pentru inmormantare  si s-a dus inapoi, ca-l astepta carciumarul cu condicuta.

21nov. 2013.Mai intai a fost grindina.Batranii zic ca era piatra cat oul de armasar.Pe urma a plouat marunt, dar indesat.Din cauza ca oamenii au baut banii stransi pentru dig, apa ne-a ajuns pana la nas.Cand voiam sa respiram, ne ridicam pe varfuri.Spre dimineata, a venit tata de la carciuma cu o hidrobicileta pe care si-a facut-o dintr-o bicicleta si un hidrofor.A mancat ceva pe fuga, ne-a luat alocatiile si a plecat iar.

20nov.2014.Ne e cam teama.Asteptam ploaia de maine.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com