”Mă simt excelent într-un partid apropiat românilor”

16 martie 2011 00:001 comment

Ultimele declaraţii demagogice ale liderilor PD-L Alba, prin care recheamă foştii membri pentru a mai puncta la capitolul impresie artistică, în ochii lui Băsescu sau Boc, nu sunt decât dovada clară că actualul partid de guvernământ se află în dizgraţia românilor. Este şi firesc, din moment ce Guvernul condus cu atâta incompetenţă de premierul Emil Boc a luat cele mai dure şi nesăbuite măsuri împotriva populaţiei, dorind să scoată România din criză prin sacrificarea oamenilor cu venituri mici, a pensionarilor şi a şomerilor, la fel cum a făcut şi Nicolae Ceauşescu înainte de a-şi primi „cadoul” de la popor. Nu ştiu ce ar merita acest regim al lui Băsescu – Boc, dar un lucru este cert: PD-L este, în acest moment, duşmanul declarat al poporului român.
În aceste condiţii, purtările de grijă ale unuia dintre prim-vicepreşedinţii PD-L Alba, Ion Dumitrel, în ceea ce mă priveşte le iau sub forma unor gesturi necugetate şi ca vorbe de duh, care mai prind probabil doar la cei care nu mă cunosc cu adevărat. Este şi cazul domnului Dumitrel, care, în atâţia ani, nu a ajuns să mă cunoască absolut deloc, la fel cum, din păcate, nu îi cunoaşte nici pe mulţi dintre actualii colegi de partid. Şi asta pentru că, în demersul meu de a părăsi un partid aflat la putere, când nimeni nu ar fi făcut aşa ceva odată ajuns la guvernare, am ales să nu accept că un partid îşi poate mutila personalitatea şi mai ales crezul politic. Eu am intrat în politică pentru a-i ajuta pe oameni, pentru a le fi alături şi pentru a da legi mai bune decât cele cu care am fost obişnuiţi. Cum poate vreun parlamentar de la PD-L să se uite în ochii românilor şi să le spună că este bine că medicamentele s-au scumpit, că spitalele din Alba se închid sau că le pleacă medicii şi asistentele în alte ţări pentru salarii decente?
Am părăsit PD-L, odată pentru totdeauna, tocmai pentru că i-a minţit şi i-a înşelat pe locuitorii acestui judeţ. Să nu se aştepte nimeni ca acum să am vreun regret. Poate singurul meu regret este că ar fi trebuit să o fac mult mai devreme, încă de la primele măsuri proaste adoptate de Boc.
Sunt şi voi fi liberal, la fel cum toată viaţa mea am avut un mod de gândire de centru-dreapta. Sunt membru al Partidului Naţional Liberal şi sunt mândru şi onorat să fac parte dintr-un partid care, în îndelungata sa istorie, nu şi-a trădat niciodată propriul electorat, aşa cum alte partide apărute după Revoluţie au făcut-o, în doar câţiva ani de existenţă, de nenumărate ori. Îl asigur pe fostul meu coleg Ion Dumitrel că mă simt din nou liber şi nicio invitaţie demagogică nu mă va face vreodată să mă răzgândesc.
Aş vrea şi le doresc tuturor foştilor mei colegi de partid, dar şi celor care au făcut deja pasul de a părăsi PD-L, să simtă aceeaşi bucurie şi onoare pe care le simt eu de a face parte dintr-un partid în care modul de a gândi un program de guvernare pleacă şi se opreşte la român, la cetăţean şi nu la gaşca de interese a unui grup restrâns de băieţi şi fetiţe deştepte, gen Boc-Băsescu-Udrea. Da, poate fi o invitaţie pentru cei care acum nu se mai regăsesc pe ei înşişi, o invitaţie pentru cei care şi-au dorit mereu, la fel ca mine, să facem politica pentru binele celor din jurul nostru. Este o invitaţie pentru toţi cei care doresc să gândească şi să simtă de dreapta să se alăture Partidului Naţional Liberal şi mă gândesc în primul rând la deputatul Clement Negruţ, care sper să aibă curajul, caracterul şi verticalitatea de merge mai departe pe drumul pe care a pornit, fără a se mai uita înapoi. Nu are nici de ce, nici la ce şi nici la cine!
Pentru că numai prin noi înşine vom reuşi să schimbăm imaginea clasei politice în judeţul Alba!

Deputat PNL Alba,
Călin Potor

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com