„Călin Potor trebuie să ne explice lejeritatea cu care, de la căldura camerei de hotel de la Bucureşti, plătită din banii celor care l-au trimis în Parlament, vorbeşte despre problemele locuitorilor municipiului Alba Iulia”

13 martie 2012 17:180 comments

În aceste zile suntem martorii unui început murdar de campanie electorală. Înainte cu 3 luni de alegeri, liderii locali ai PNL doresc să ne demonstreze care sunt singurele arme pe care ştiu să le folosească în folosul judeţului Alba şi a municipiului Alba Iulia. Denigrarea, atacurile, lipsa de corectitudine şi mojicia sunt cuvinte care caracterizează acţiunile liberalilor din ultima perioadă. Discursul politic veninos şi lipsit de conţinut completează lipsa de soluţii reale şi de implicare a acestora în viaţa comunităţii care le-a oferit atât de mult. Nu credem că oamenii aşteaptă de la politicieni scandal şi atacuri murdare. Asta propun reprezentanţii Uniunii Socialiste oamenilor din Alba Iulia. Cu un astfel de limbaj cred ei că pot convinge electoratul că sunt mai buni.
Apelul la moralitate nu poate fi acceptat atunci când cei care îl pretind sunt oameni care nu îşi îndeplinesc misiunea şi promisiunile faţă de cei pe care îi reprezintă. Foarte vocal în mass-media dar absent în Parlamentul României, Călin Potor are obligaţia faţă de albaiulieni să îşi justifice salariul câştigat nemeritat în perioada în care a chiulit de la lucrările Camerei Deputaţilor. Câţi oameni a ajutat Călin Potor din salariul de deputat pe care l-a primit neducându-se la serviciu? Câte sute de mii de familii puteau beneficia de ajutoare suplimentare la încălzire în această iarnă dacă parlamentarii USL nu încasau nemeritat peste 1,4 milioane de euro lunar? Care sunt iniţiativele şi realizăriile concrete ale mandatului deputatului Călin Potor pentru alegătorii din colegiul Alba Iulia? În patru ani de mandat, nu a avut nicio acţiune prin care să îi sprijine pe cei care l-au trimis în Parlamentul României. Călin Potor şi colegii săi grevişti nu sunt capabili să îşi exercite mandatele de parlamentari şi vor în administrare România.
Călin Potor trebuie să ne explice lejeritatea cu care, de la căldura camerei de hotel de la Bucureşti, plătită din banii celor care l-au trimis în Parlament, vorbeşte despre problemele locuitorilor judeţului Alba şi, pe final de mandat, să îşi prezinte realizările concrete pentru Alba Iulia.
În calitatea sa de membru PDL, Călin Potor a fost mult mai puţin vocal la adresa adversarilor politici decât este acum, în calitate de deputat PNL, uitând de obligaţiile şi angajamentele pe care le-a luat în faţa electoratului la alegerile din 2008, când actualii adversari politici l-au susţinut pentru funcţia pe care o ocupă în prezent, chiar şi în absenţa sa. Ce a realizat concret Călin Potor pentru Alba Iulia şi pentru oamenii care l-au trimis în Parlament? Albaiulienii ştiu adevărul şi nu pot fi minţiţi că există vreo realizare de care acesta să îşi lege numele. În calitate de manager al Spitalului Judeţean Alba a reuşit contra-performanţa de lăsa moştenire datorii uriaşe şi nu a fost capabil să contribuie la dezvoltarea instituţiei pe care a condus-o timp de trei ani. Deputatul Potor critică volumul investiţiilor în Alba Iulia fără să fi adus vreodată o delegaţie de investitori în municipiul nostru. Niciodată nu i-a fost refuzat dialogul cu administraţia locală. Prin dezicerea de oamenii care l-au ajutat de-a lungul timpului şi care au crezut în el, prin declaraţiile şi acţiunile sale, Călin Potor dovedeşte că are trădarea în sânge şi că interesele personale sunt mai importante decât înteresele celor care l-au trimis în Parlament.
O radiografie a coloanei vertebrale politice a lui Călin Potor ar putea fi cel mai bine reprezentată de o serpentina, în locul liniei drepte normale. Politicianul Potor, un Phoenix-fals construit în serie în laboratoarele PNL şi renăscut în “glorie” de el închipuită într-un loc pe care l-a crezut mai cald, înfierează şi acuză un PDL care l-a susţinut necondiţionat şi l-a promovat până a ajuns acolo unde este, în Parlamentul Romaniei. Iar “incapabilii” aduşi în discuţie sunt aceiaşi oameni care l-au sprijinit şi pe suportul cărora şi-a construit, în fapt, întreaga carieră politică şi administrativă (ocupând funcţiile de viceprimar, de director de spital şi de deputat) şi la adresa cărora, până mai acum un, avea numai cuvinte de laudă.
Construit sa distrugă, Călin Potor nu realizează că, involuntar, se autodistruge, exilat fiind într-un purgatoriu politic în care cu “foştii” nu mai are nimic în comun iar “actualii” îl tratează ca pe un contagios şi îi asigură susţinere zero. Situaţie în care “candidatul” îşi construieşte singur campania, înca înainte ca aceasta să înceapă oficial, pe obişnuitele amalgamuri halucinante de idei-vrac, de la subvenţii pentru încălzire la investiţii strategice, corupţie şi DNA, cât să acopere sfertul sau treimea de pagină pe care tot el şi-a făcut-o cadou pentru expunere personală. Din nefericire pentru el sunt singurele argumente posbile, nesusţinute de proiecte, fapte şi realizări personale cu care le este dator celor care l-au trimis să-i reprezinte.
Nu în ultimul rând, solicităm organizaţiei PNL Alba să nu mai vehiculeze informaţii false despre activitatea DNA. Din dorinţa de a câştiga capital electoral, liberalii vehiculează informaţii „pe surse” şi afirmă că „din informaţiile pe care le au”, DNA a devenit o sursă de informare pentru liberalii din Alba, cu atât mai mult cu cât informaţiile din cercetările Direcţiei sunt secrete. Putem să ne întrebăm dacă nu cumva sesizările făcute la DNA nu au venit din partea domnului Potor sau a colegilor acestuia. Reafirmăm încrederea pe care o avem în instituţiile statului, în profesionalismul angajaţilor DNA şi în confidenţialitatea muncii acestora. Solicităm organizaţiei PNL Alba să pună capăt campaniei murdare pe care a început-o şi condamnăm categoric acest tip de discurs politic pe care îl considerăm ruşinos şi nedemn.
Biroul de presă
PDL Alba

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com