21 de posturi de viceprimar în judeţ şi colaborare cu USL la Alba Iulia pentru PP-DD

17 iunie 2012 16:060 comments

Cei 80 de aleşi locali ai PP-DD Alba au fost convocaţi de conducerea judeţeană la prima reuniune, după obţinerea a 12,74% din voturi în alegerile din 10 iunie.
Liderul PP-DD Alba a declarat că a purtat discuţii preliminare separate cu preşedinţii tuturor partidelor implicate în negocieri şi că rezultatul obţinut în alegeri creează premisele obţinerii poziţiilor de viceprimar în Alba Iulia, vicepreşedinte al CJ Alba şi viceprimari în toate localităţile în care pot stabili o majoritate în consiliul local. În urma discuţiilor de sâmbătă, PP-DD cere 21 de posturi de viceprimar în localităţile din judeţ.
În cadrul şedinţei, s-a analizat încheierea unui acord cu PDL în comunele Albac, Galda de Jos, Lunca Mureşului (viceprimar) şi Noşlac (viceprimar), iar cu USL în Alba Iulia (viceprimar), Aiud (viceprimar), Abrud, Almaşu Mare, Avram Iancu, Bistra (viceprimar), Cîmpeni, Cricău, Cut, Cugir (viceprimar), Daia Română, Jidvei, Ocna Murej, Ocoliş (viceprimar), Ponor (viceprimar), Poşaga (viceprimar), Roşia Montană, Sălişte, Sîncel, Sohodol, Stremţ, Şugag, Teiuş, Vinţu de Jos (viceprimar) şi Zlatna (viceprimar).
Deocamdată nu au comunicat hotărâri oficiale câteva organizaţii, însă unele dintre ele şi-au manifestat dorinţa de a obţine un post de viceprimar: Roşia de Secaş (viceprimar), Blaj, Unirea, Sebeş (viceprimar), Baia de Arieş (viceprimar), Gârbova, Ighiu, Mirăslău, Bucium, Câlnic (viceprimar) Crăciunelu De Jos, Poiana Vadului (viceprimar), Lupşa (viceprimar), Livezile, Mogoş (viceprimar), Ohaba (viceprimar) Şibot, Şona, Sălciua (viceprimar).
În ce priveşte Consiliul Judeţean Alba, lucrurile nu sunt încă finalizate, urmând să se mai desfăşoare negocieri cu PDL şi USL iar pentru alte 19 comune se mai aşteaptă propuneri. Singurii care au declarat că nu doresc nicio alianţă sunt consilierii locali din Săsciori.
Cornel Comşa a declarat că a primit mandatul aleşilor locali pentru a demara a doua rundă de negocieri cu PDL şi cu USL şi că prioritatea este obţinerea funcţiilor de viceprimar în Alba Iulia şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. De asemenea, sunt vizate funcţii de viceprimar în 21 de unităţi administrative, însă conducerea locală a PP-DD ia în calcul şi posibilitatea ca, în funcţie de partidul cu care se negociază (PDL, PNL şi USL), numărul de viceprimari să fie mic.
Toate propunerile celor prezenţi la întâlnire vor fi analizate la nivelul conducerii locale şi centrale şi cel mai probabil decizia finală va fi luată în cursul săptămânii viitoare. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com