28 IUNIE 2013: La Bruxelles vor fi acordate premiile Comunităţi Eficiente 2

26 iunie 2013 13:370 comments

logo-comunitati-eficiente„Comunităţi eficiente 2” este un proiect organizat de Intelligent Energy Europe, proiect care a luat forma loc un concurs de economisire a energiei la nivel European. Participanţi din 16 ţări europene (inclusiv România) au format echipe pentru a reprezenta comunitatea, grupul de prieteni sau vecinătatea lor – fiecare echipă angajându-se să economisească cel puţin 9 % energie în gospodăriile lor doar prin schimbarea comportamentului de consumator de energie, ne anunţă reprezentanţii Agenţiei Locale a Energiei Alba.
Competiţia s-a derulat pe parcursul a două perioade (1 decembrie 2011-31 martie 2012 şi 1 decembrie 2012-31 martie 2013) în care participanţii şi-au monitorizat atent consumul propriu de energie.
Lansat pentru a doua oară în Uniunea Europeană, provocarea demonstrează că este posibilă economisirea de energie fără a afecta confortul de zi cu zi, fără investiţii financiare – totul desfăşurându-se într-o mod plăcut, prilejuind şi schimbul de experienţă între între membrii aceleiaşi echipe şi între echipe.
După patru luni în 2 ediţii diferite, în care participanţii au fost provocaţi să economisească 9% din energie, vor fi anunţate rezultatele la nivel European: cu acest prilej vom afla totalul economiilor de energie ale gospodăriilor participante din cele 16 ţări europene.
Din Alba au fost 3 comunităţi participante, din Alba Iulia, Aiud şi Zlatna.
Premiile la nivel European vor fi oferite vineri, 28 iunie 2013, echipelor care la nivel naţional s-au clasat pe primul loc în cele 2 ediţii care au avut loc în 2011-2012 şi 2012-2013.
Festivitatea de decernare a premiilor „Comunităţi eficiente”este Centrul CIVA, 55 Rue de l’Ermitage, Bruxelles, Belgia.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com