Update: Amenda de 8.000 de lei pentru interventia tardivã in cazul accidentului în lanţ cu 40 de maşini, în Alba, pe cea mai noua autostrada! Traficul rutier întrerupt pe A1, pe sensul Sebeş – Cunţa

22 decembrie 2013 12:450 comments

Un accident rutier în lanț în care au fost implicate circa 40 de mașini s-a petrecut în această dimineață pe A1, în zona Sebeș-Cunța, din cauza poleiului acumulat pe carosabil și a ceții dense, relatează sebesinfo.ro.

Potrivit IPJ Alba, din cauza poleiului format pe carosabil peste 40 de autovehicule care circulau pe sensul Sebeș – Cunța au intrat în coliziune. O victimă a rămas încarcerată între fiarele contorsionate ale unei mașini. La fața locului s-au aflat numeroase echipaje de descarcerare SMURD, poliție și ambulanță, iar victimele au fost transportate la spitalele din Alba Iulia și Sebeș.

Paula Seling a fost prinsă în carambol şi a declarat că deşi s-a speriat îngrozitor, datorită soţului său Radu, a scăpat ca prin urechile acului, iar maşina în care se afla nu a fost implicată în accident.

Vedeta a declarat pe un site de socializare : “Accident in lant pe autostrada. Slava Domnului, noi suntem ok, dar sunt oameni foarte grav accidentati. In spatele nostru masinile vin cu viteza si se lovesc. E groaznic! S-a sunat la politie si salvare, inca situatia nu e sub control. VA ROG ANUNTATI OAMENII sa nu intre pe autostrada noua langa Sebes! E accident in lant, masinile inca se lovesc!!!. Daca puteti, anuntati-va cunoscutii sa NU intre pe autostrada ocolitoare de la Sebes, e un accident in lant cu zeci de masini implicate!”

Poliţia rutieră a deviat circulaţia prin municipiul Sebeş, pe DN1 şi DN7 (pe vechea rută).

Potrivit ultimelor informații 4 persoane sunt rănite în accident. Una dintre ele este rănită grav – o femeie în vârstă de 66 ani – iar celelalte trei au diverse fracturi.

Dimineața, în jurul orei 8.00 pe același tronson s-a mai înregistrat o tamponare ușoară.

UPDATE centrul Infotrafic Amendă de 8.000 de lei pentru administratorul drumului:

“Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că începând cu ora 14:55, în judeţul Alba, traficul rutier a fost reluat pe A1, pe sensul Sebeş – Cunţa. Circulaţia a fost întreruptă aproximativ şase ore din cauza unor tamponări în care au fost avariate, în total, 31 de autovehicule. Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav. Cauzele accidentelor au fost neadaptarea vitezei în condiţii de carosabil alunecos şi nepăstrarea unei distanţe corespunzătoare în mers, între autovehicule. Imediat după producerea evenimentului, în vederea limitării efectelor acestuia, toate echipajele de poliţie rutieră disponibile au fost redirecţionate pentru a devia circulaţia prin municipiul Sebeş (pe DN1 şi DN7 – pe vechea rută), pentru a efectua cercetări, măsurători şi pentru a întocmi documentaţia specifică. După închiderea circulaţiei pe sensul de mers, autovehiculele care au încheiat coloana formată şi care nu au suferit avarii au fost însoţite de echipaje de poliţie spre Sebeş. Pentru intervenţia tardivă cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale a administratorului drumului cu 100 de puncte-amendă (8.000 de lei). Pentru că o mare parte dintre autoturismele implicate în eveniment erau înmatriculate în străinătate, o altă cauză a tamponărilor ar putea fi oboseala la volan. În aceste zile, mulţi români stabiliţi în străinătate vin în ţară pentru a petrece sărbătorile de iarnă şi este de aşteptat ca traficul rutier să se intensifice în special pe drumurile dinspre Nădlac şi Borş. Conducătorii auto care circulă pe distanţe lungi obişnuiesc să se odihnească pe parcursul călătoriei în parcări amenajate, însă în sezonul rece acest lucru este dificil, de aceea majoritatea încearcă să parcurgă distanţe cât mai mari într-un timp cât mai scurt.”

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com