ACȚIUNE PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE

10 septembrie 2021 19:460 comments

 

În 8 ore, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au verificat 62 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi mărfuri.  Față de 11 conducători de astfel de autovehicule a fost luată măsura sancționării contravenționale, iar unul a rămas fără permis după ce a fost depistat în timp ce conducea un camion fiind sub influența alcoolului.

 

La data de 9 septembrie a.c., poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi marfă.

 

În intervalul orar 06,00 – 14,00, au fost verificate 39 de autovehicule de transport marfă şi 23 de autovehicule destinate transportului public de persoane și au fost aplicate 76 de sancțiuni contravenționale, din care 11 conducătorilor auto de asemenea autovehicule.

 

Toți conducătorii de autovehicule de transport marfă și persoane verificați au fost și testați cu aparatul etilotest, unul dintre aceștia fiind depistat cu o alcoolemie de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, pe lângă sancțiunea contravențională aplicată, i-a fost reținut permisul de conducere, pentru o perioadă de 90 de zile.

    

Alte 3 permise de conducere au fost reținute, pentru alte abateri.

 

În cele 8 ore de acțiune, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

 

Acţiunile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru prevenirea accidentelor rutiere, vor continua.

 

La sfârșitul acestei săptămâni, polițiștii vor acționa pentru verificarea respectării regimului legal de viteză, depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului/substanțelor psihoactive și pentru verificarea purtării centurii de siguranță.

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com