Activitatea parlamentară a deputatului Ioan Dîrzu din perioada 15-21 aprilie

18 aprilie 2013 15:140 comments

ioan-darzu-activitate-parlamentDupă cum v-a obşnuit deputatul de Alba, Ioan Dîrzu, face publică activitatea parlamentară din săptămâna 15 aprilie – 21 aprilie 2013.

“Presa locală pare frecvent asaltată de politicieni care se laudă frumos cu proiecte şi bune intenţii. De multe ori mă întreb oare când au timp să muncească atât pentru judeţul Alba şi mă mir uneori de ce nu văd rezultatele magnifice ale acestora în zonele pe care le vizitez din judeţ, şi pot să vă spun că am fost în toate localităţile. Poate impresia această îmi este dată de experienţa mea antreprenorială, poate că ştiu cât de greu mi-a fost mie şi colegilor mei din mediu privat să creăm şi să menţinem locurile de muncă în judeţul Alba sau pentru că acum la Bucureşti, nu îi văd la ministere luptând pentru interesele judeţului.
În schimb aflu cu mirare cum unii politicieni de dreapta din judeţ rezolvă construcţia drumului Turda-Sebeş din biroul lor de la Consiliul Judeţean Alba, în contextul în care eu mă aflam în biroul celui care a decis, Ministrul PSD al Infrastructurii, Dan Şova. De asemenea mai aflu cum se bat toţi pentru compania Cuprumin SA în contextul în care discutam problema cu ministru PNL responsabil, Varujan Vosganian, despre lipsa de implicare a administraţiei judeţene.
Dar cel mai mult mă deranjează că anumiţi politicieni din Alba se laudă cum susţin ei aducerea capitalei regionale la Alba Iulia şi îşi arogă munca făcută de PSD şi deciziile luate de Guvernul PSD condus de Adrian Năstase pentru dezvoltarea oraşului şi judeţului nostru. Cu siguranţă aceşti oameni nu înţeleg că în acele vremuri interesul şi pasiunea lui Adrian Năstase pentru istorie îl făcea să considere Alba Iulia o prioritate ca un semn de respect pentru istoria poporului român.
În această logică cetăţenii din Alba se întreabă legitim ce fac eu în calitate de deputat şi preşedinte al PSD Alba pentru a susţine proiectul Alba Iulia, capitală regională. Este simplu, sunt singurul parlamentar şi reprezentant al judeţului Alba care chiar a discutat problema cu premierul Victor Ponta şi ministrul dezvoltării regionale responsabil de proiect, Liviu Dragnea. Mesajul lor a fost clar: decizia privind capitalele regionale va fi luată în Consiliile regionale viitoare, dar din punct de vedere al indicatorilor ce vor fi recomandaţi Alba Iulia are atuuri şi puncte slabe. Practic avem forţa şi experienţa administrativă, având Curtea de Apel şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională, dar nu avem un oraş suficient de dezvoltat economic şi avem deficienţe de infrastructură, de transport. Prin urmare trebuie, aşa cum am spus şi în apelul meu pentru o poziţie politică comună, să fim uniţi în viitorul Consiliu regional. Dar efortul meu politic nu s-a oprit aici. Am rostit în această săptămână o declaraţie politică în Parlamentul României despre dreptul cel puţin istoric al Municipiului Alba Iulia de a deveni capitală regională în contextul în care regionalizarea riscă să afecteze sentimentul naţional. Mai mult decât atât, am iniţiat două interpelări în Parlament privind necesitatea de a dezvolta proiecte turistice la nivelul Ministerului de resort pentru promovarea Municipiului Alba Iulia şi a zonei Munţilor Apuseni. Mesajul meu către politicienii din judeţul Alba: haideţi să vorbim şi să comentăm mai puţin pe Internet şi să trecem la treabă!

Întâlniri politice: am avut întâlniri şi discuţii cu ministrul Economiei, Varujan Vosganian, privind asigurarea resurselor financiare necesare Cuprumin SA şi realizarea unui parteneriat public-privat în folosul comunităţilor locale. Proiectul pe care îl susţin în calitate de deputat al Munţilor Apuseni şi zonei Teiuşului este clar: compania’ Cuprumin SA aparţine comunităţilor locale din zonă, trebuie să aducă bogăţie în zonă iar pentru asta asocierea cu administraţiile locale, cu angajaţii şi cu investitori locali este singura şansă pentru dezvoltarea companiei.

Activitate în Parlamentul României:

– Am rostit o declaraţie politică privind necesitatea ca Municipiul Alba Iulia să devină capitală regională. Memoria Unirii şi istoria României nu poate fi ştearsă cu buretele de nişte criterii abstracte.
– M-am adresat Ministrului Delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini, privind necesitatea de a realiza un program special de promovare a Municipiului Alba Iulia ca oraş istoric şi centru al turismului educaţional
– M-am adresat Ministrului Delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini, privind nevoia de a dezvolta un program pentru promovarea turismului în Zona Munţilor Apuseni şi de sprijinire directă a activităţilor cu un astfel de profil din zonă.

Pentru informaţii suplimentare şi sesizare unor probleme sau soluţii nu ezitaţi să mă contactaţi la sediile birourilor parlamentare din Alba Iulia, Câmpeni sau Teiuş şi vom căuta împreună să le soluţionăm în cel mai scurt timp sau cel puţin să luptăm pentru ca acestea să intre pe agenda opiniei publice şi a liderilor politici naţionali.”

Cu stimă,

deputat Ioan DÎRZU

Preşedinte PSD Alba

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com