Adrian Nastase poate fi eliberat. Decizia poate fi contestata

12 februarie 2013 17:220 comments

Cererea de eliberare condiţionată a lui Adrian Năstase a fost admisă de Judecătoria sector 4. Decizia poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti, a cărui hotărâre va fi irevocabilă.
Adrian Năstase a fost adus, marţi dimineaţă, de la Penitenciarul Jilava la Judecătoria Sectorului 4, unde s-a judecat cererea acestuia de eliberare după aproximativ şapte luni şi jumătate de detenţie din cei doi ani la cât a fost condamnat în dosarul “Trofeul calităţii”. Năstase, flancat de opt paznici, a fost dus în camera deţinuţilor şi apoi a fost transferat în sala de judecată.nasatse
Cererea de eliberare înainte de termen a lui Adrian Năstase, respectiv după aproximativ şapte luni şi jumătate de detenţie, a fost dezbătută, luni, de către Judecătoria sectorului 4. Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a venit cu argumente pentru a nu fi eliberat Năstase din închisoare mai devreme, invocând fie că nu Judecătoria sectorului 4 Bucureşti este competentă a soluţiona cererea, fie că este pusă la îndoială calitatea de operă ştiinţifică a lucrărilor lui Adrian Năstase avute în vedere pentru punerea lui în libertate.

Comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv, constatând că s-a împlinit termenul de o treime din pedeapsă în care ar putea fi eliberat fostul premier. Astfel cererea a ajuns în faţa unui judecător.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/adrian-nastase_1111920.html#ixzz2KhNLCjTK

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com