Albaiulienii vor beneficia de servicii medicale de calitate

29 mai 2012 00:010 comments

Ultimele sondaje de opinie şi analizele politice confirmă încrederea de care se bucură Călin Potor, candidatul USL la Primăria Alba Iulia. În momentul de faţă Călin Potor este cotat cu 42 la sută din voturi şi are prima şansă la Primăria Alba Iulia. Site-ul econtext.ro a publicat recent o analiză care reuneşte ultimele sondaje de opinie efectuate de institute specializate, dar şi de publicaţiile locale. Potrivit acestora Călin Potor se situează pe prima poziţie şi este considerat câştigătorul alegerilor din 10 iunie 2012. Analiza econtext.ro a luat în calcul sondaje realizate de CURS, CSOP, GeoPOL, Centrul de Studii şi Cercetari Infopolitic (CSCI), Asociaţia pentru Transparenţă şi Libertate de Expresie şi multe publicaţii locale. Rezultatul confirmă declaraţiile noastre. Călin Potor conduce în preferinţele electoratului din Alba Iulia cu un avans de peste şapte procente în faţa actualului primar al municipiului.
Vreau să avem un oraş sănătos. Aşa cum îmi doresc pentru familia mea să aibă o stare de sănătate bună, tot aşa vreau ca toţi cetăţenii municipiului să beneficieze de servicii medicale de calitate.
Medicul Călin Potor ştie că:
Accesul la medicul de familie este uşor acolo unde sunt cabinete medicale la mica distanţă de familia pacientului. De aceea în zonele unde nu există cabinete ale medicului de familie voi face cabinete medicale ale primăriei. La Oarda de Sus va fi primul! Toate cabinetele medicale aflate în acest moment în proprietatea primăriei vor trece prin procese de modernizare şi dotare.
Medicina şcolară, o cenuşăreasă a medicinii româneşti, o medicină dispreţuită de actuala administraţie va deveni o prioritate a administraţiei Potor. Cabinetele prost dotate, cu aspect dezolant îi fac pe copii noştrii, elevi, să intre acolo doar când nu se mai poate! De unde prevenţie, de unde tratament cu mâinile goale ale medicilor şi asistenşilor de acolo? Îi cunosc personal pe toţi cei ce lucreaza în acest domeniu: sunt părinţi la rândul lor, sunt profesionişti şi ştiu că prin relansarea activităţilor din cabinetele şcolare rezultatele o să apară rapid şi evident. Cabinetele de stomatologie şcolară sunt dotate din păcate cu aparatură de acum 30-35 de ani. Asta este grija administraţiei actuale faţă de elevi şi medicii stomatologi şcolari! Simplu: le schimb cu unele noi!
Spitalul judeţean care de fapt este un spital municipal (deci al oraşului) şi folosit când nevoia o impune şi de ceilalţi cetăţeni ai judeţului va avea buget asigurat şi de municipalitate. Și cine plăteşte are pretenţii! Cetăţenii municipiului sunt plătitori la sănătate şi vă asigur că pretenţiile lor vor fi auzite. Achiziţia de aparatură specifică, dotare la nivel european şi extinderea suprafeţei construite a spitalului vor avea în primar şi consiliul local un aliat, un partener.
Proiectul de construcţie a anui nou spital judeţean de urgenţă la Alba Iulia este o oportunitate teribilă pentru sănătatea municipiului Alba Iulia şi a judeţului Alba, proiect abandonat de guvernarea PDL. Este momentul să-l punem din nou pe tapet!
Voi aduce RMN-ul din nou în spitalul judeţean din Alba Iulia! Împreună cu viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Alba, Teodor Atanasiu, vom face toate demersurile pentru ca cetăţenii care au nevoie de RMN să nu mai fie obligaţi să meargă sute de kilometri la Sibiu, Cluj Napoca sau chiar Bucuresti. Aşa cum a fost aparat RMN la spital în mandatul meu de director al acestei unităţi medicale, aşa va fi şi în mandatul meu de primar!
De ce să nu ne gândim la un PET CT? Diagnoza rapidă şi precoce a cancerelor devine pe zi ce trece tot mai importantă în tratamentul cu succes al acestei boli. Poziţionarea oraşului în centrul Ardealului ne face să devenim eligibili pentru construirea unui accelerator de particule şi de aici să pornească materialul de investigaţie către toată ţara. Acceleratorul înseamnă bani în oraş, studenţi ce se pregătesc în acest domeniu al fizicii moleculare, dar cel mai important este ca în domeniul diagnosticului din oncologia medicală, Alba Iulia să devină bastion al luptei împotriva acestei groaznice maladii.

CĂLIN POTOR,
Candidatul USL la Primăria Alba Iulia

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com