Angelica Mocan îi ia faţa lui Călin Potor în competiţia internă pentru alegerile parlamentare

7 octombrie 2012 16:020 comments

Liberalii din Alba se află pe ultima sută de metri privind pregătirile pentru parlamentare, iar vineri, liderii partidului au decis prin vot secret, în cadrul Delegaţiei Permanente, care sunt oamenii cu care vor ieşi în faţă la alegeri. După o şedinţă de două ore au venit şi candidaţii. Astfel, pentru Colegiul Senatorial 1 candidatul PNL Alba este preşedintele organizaţiei Teodor Atanasiu, în prezent deputat. Pentru Colegiul de deputaţi Cugir-Zlatna alesul liberalilor este Mihai Nicuşor, vicepreşedinte al PNL Alba şi consilier judeţean. O surpriză de proporţii a venit în ce priveşte candidatul pentru Colegiul la Camera Deputaţilor Alba Iulia unde, Călin Potor, deputat în funcţie şi favoritul la nominalizare, a fost învins, la o diferenţă de 20 de voturi, de către colega sa Angelica Mocan. Decizia finală va fi luată însă de către Delegaţia Permanentă a PNL la nivel naţional, care poate să ţină cont de propunerea organizaţiei din Alba, respectiv Angelica Mocan sau poate decide respectarea protocolului, potrivit căruia parlamentarii în funcţie au întâietate pe colegiul pe care îl ocupă, caz în care Călin Potor va fi candidatul pentru colegiul Alba Iulia. Trebuie precizat faptul că Crin Antonescu a declarat recent că este mulţumit de activitatea parlamentarilor în funcţie şi a confirmat că aceştia îşi vor păstra colegiile. Prin urmare, există posibilitatea ca Potor să fie propus pentru candidatură, chiar de la Bucureşti.
În celălalt colegiu care va avea candidat din partea PNL, Sebeş-Blaj, nu există niciun candidat, deoarece liberalii au decis, în ultimul moment, continuarea negocierilor cu PSD în privinţa acestui colegiu. Există varianta ca PNL şi PSD să facă “schimb” de colegii, Sebeş-Blaj să fie cedat social-democraţilor, iar liberalii să primească un alt colegiu, Aiud-Ocna Mureş.
Săptămâna aceasta liberalii vor trimite listele cu candidaţii spre validare forumurilor centrale de la Bucureşti.
Prezent în conferinţă de presă, vineri după-amiază, deputatul Teodor Atanasiu a explicat că, după trimiterea acestor liste, cel târziu la sfârşitul săptămânii viitoare, structurile centrale ale partidului vor da un răspuns privind candidaturile.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com