Antonescu: OUG în cazul TVR mi se pare fără rost

19 decembrie 2013 17:220 comments

crin-antonescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat azi, înaintea şedinţei Birourilor Permanente, că Ordonanţa de Urgenţă în cazul TVR i se pare fără rost si prezenţa parlamentarilor în plen ţine de dorinţa liderilor politici de a întruni cvorumul de şedinţă.

Crin Antonescu a fost întrebat dacă este deranjat de faptul că Guvernul a promovat in final o Ordonanţă de Urgenţă în cazul TVR.

“Nu mă deranjează, pur şi simplu noi nu am fost de acord, ne-am spus punctul de vedere, miniştrii liberali nu au semnat această Ordonanţă, şi-au spus punctul de vedere în Guvern. Până la urmă, este dreptul prim-ministrului, dacă doreşte să o angajeze. Mie îmi pare că Ordonanţa e fără rost”, a declarat presedintele PNL, potrivit Mediafax.

Crin Antonescu a susţinut că subiectul prezenţei parlamentarilor la şedinţele de plen ţine direct de dorinţa liderilor politici de a întruni cvorumul.

“Ordonanţa e în vigoare, de vreme ce a fost dată (…) este o ordonanţă care va fi în vigoare, eu sper să fie inutilă, în sensul că vom rezolva această chestiune în mod civilizat, cu reunirea plenului Parlamentului, cu Comisii, cu raport. Reunirea cvorumului la oricare şedinţă a plenului Camerelor nu e o chestiune de noroc, nu este o chestiune dacă plouă sau nu plouă, ninge sau nu ninge, este o chestiune care stă direct în puterea partidelor, a liderilor politici şi dacă nu avem cvorum la o şedinţă înseamnă că liderii de grup, preşedinţii de partid, nu au dorit sau nu s-au ostenit să reunească acest cvorum”, a mai susţinut acesta.

El a afirmat că vineri parlamentarii PNL vor fi prezenţi la plenul celor două Camere ale Parlamentului.

Antonescu a mai fost întrebat dacă are o serie de nume, o “listă scurtă” de propuneri pentru şefia TVR.

“Sigur că avem, nu pot să vă spun. O să vă fac cunoscută propunerea în momentul în care o voi conveni cu colegii mei”, a precizat preşedintele PNL.

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă care permite birourilor reunite ale Parlamentului să aprobe conducerea interimară a TVR, printre avizatori nefigurând niciun ministru liberal.

În această situaţie, arată Guvernul, conform ordonanţei, birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor numesc un director general interimar pentru o perioadă de 60 de zile. Pe perioada interimatului, directorul general interimar îndeplineşte doar acte de administrare curentă a activităţii societăţii.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com