Asistăm la linşajul unui mare om politic român – Adrian Năstase

21 iunie 2012 15:494 comments

Decizia judecătorilor privind condamnarea fostului premier Adrian Năstase ne-a lăsat fără cuvinte atât pe noi, social democraţii, cât şi pe mulţi alţi români din întreaga ţară.
Ca simplu cetăţean, în primul rând, şi apoi în calitatea de preşedinte al PSD Alba, nu pot să nu am serioase întrebări legate de modul în care a fost judecat acest caz, timp de aproape 8 ani, perioadă în care Adrian Năstase a fost hărţuit permanent şi obligat să se prezinte aproape în fiecare săptămână în faţa judecătorilor.
De asemenea, nu pot să nu mă gândesc la natura politică a acestui proces, având în vedere că Adrian Năstase a fost judecat în calitatea sa de preşedinte de partid. Şi, poate, această acţiune politică are o legătură cu mesajul preşedintelui Băsescu adresat lui Adrian Năstase: “Nu am să fiu un preşedinte bun pentru tine”. Desigur, stilul băsescian ne este cunoscut tuturor, iar ameninţările se simt în fiecare cuvânt adresat de Băsescu printre zâmbete forţate. Decizia instanţei cu privire la condamnarea lui Adrian Năstase face parte din planul de acţiune al grupării portocalii a lui Băsescu de a defăima conducerea Partidului Social Democrat, astfel încât USL să îşi piardă treptat credibilitatea şi să nu îşi poată îndeplini angajamentele luate la preluarea guvernării. Trebuie să amintesc faptul că Adrian Năstase este un stâlp al PSD, unul dintre cei mai performanţi premieri ai României, un om de cultură, un profesor universitar care a format multe generaţii de specialişti. Mulţi dintre noi au urmărit cu stupefacţie cum Traian Băsescu a încercat, timp de 8 ani, să distrugă un om de valoare, un lider politic. Acest caz este încă o dovadă a războiului politic lansat de Traian Băsescu, un preşedinte orbit de răutate şi de dorinţa de răzbunare împotriva celor care au demnitate şi refuză să i se supună.
În opinia mea, Năstase a fost târât într-un scandal controversat şi, deşi procesul s-a încheiat, au rămas şi acum multe întrebări fără răspuns. Îi dorim însănătoşire grabnică şi puterea de a lupta mai departe pentru a-şi demonstra nevinovăţia.
Ioan Dîrzu,

Preşedinte al PSD Alba, Copreşedinte al USL Alba

4 Comments

 • Domnule Dirzu….toti il copiati pe Ponta !
  ”Lepadati-va ” de Nastase ca a facut destul rau in tara asta !
  El a adus coruptia in politica si acum vedeti ca nu mai merge! Sa intre toti “hotii” la puscarie care sunt in guvern! Nu mai dati vina pe presedinte…ca a fost decizia judecatorilor. La Cluj pina cand nu ” a luat toate terenurile de la tarani pe unde a trecut autostrada cu Bechtel-ul ” nu s-au inceput lucrarile ! Si altele,si altele…! Trebuia sa se bucure ca l-au gasit vinovat intr-un dosar de doi lei si sa fie barbat ca in cinci luni scapa! Daca il gaseau vinovat in celelalte dosare …trecea de 15 ani !Si ce mai dati vina pe Basescu , ca voi sunteti la guvernare! In 2 luni il scapa Ponta si atunci suntem vai de noi…EMIGRAM CA NU MAI AVEM NICI O SANSA!!! Acum ca sunteti la putere, patru ani dati vina pe PDL si Basescu! Vrem fapte! Omul politic trebuie sa isi schimbe aceasta atitudine de a arata cu degetul si de a da vina pe ceilalti ca nu mai tine !Justitia e singura care ne mai poate salva.
  Trebuie pedepse mai mari pentru cei care lucreaza in administratie daca sunt corupti! De unde a facut Nastase averea lui…de la ”Matusa Tamara” sau din salariul de la guvern! Chiar ne credeti prosti, sper sa vina ziua cand o sa fim macar o zi ”greci” si sa scuturam clasa politica ,ca poate atunci va treziti la realitate!
  FAPTE DOMNULE DIRZU CA NU MAI TINE VRAJEALA LA POPOR !!!
  CHIAR NU A FACUT PDL NICI O LEGE BUNA IN ULTIMII ANI ! LUATI CE A FOST BUN SI CONTINUATI, ADUCETI ALTE LEGI BUNE !TOATE TARILE SUNT IN RECESIUNE ,CREDETI CA NU VEDEM,CREDETI CA DACA ZICETI CA-I BASESCU DE VINA ,VA CREDEM? INTR_UN AN LE DATI CU FLIT LA PNL SI ATUNCI VA ALIATI CU PDL…CREDETI CA IL VOTEAZA CINEVA PE ANTONESCU PRESEDINTE ( VA SPUN CA NU! NU ARE SANGE DE PRESEDINTE!)! DACA MERG PP_DD CU UDMR !!! SI ATUNCI NU-I PACAT CA V-ATI SPALAT RUFELE LA TELEVIZOR SI IN PRESA.

  Cu RESPECT ,
  VA MAI ZIC ODATA CA AVEM NEVOIE DE FAPTE,PROIECTE SI LEGI BUNE SAU CUM VRETI SA LE SPUNETI! SUNTETI UN OM INTEGRU…NU-I COPIATI PE CEI DE LA TELEVIZOR DE ASEARA!!! LE E FRICA CA LE VINE SI LOR VREMEA!

  P.S : Aseara am baut ca la un meci cand castiga nationala de fotbal, plingeam de bucurie spunandu-mi ca mai avem o sansa in tara asta…asta pina s-a impuscat un pic si am vazut circul de la televizor!!!

 • daca nastase a fost stalpul de la baza psd-ului fiti convins domnule politruk ca in curand urmeaza sa va daramati.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com