Asistenţă juridică gratuită pentru pensionarii furaţi de stat

24 aprilie 2012 15:430 comments

În aceste zile asistăm cu tristeţe la încă un episod jenant din istoria modernă a României. Statul român a fost prins cu mâna până la cot în buzunarele pensionarilor. În loc să îşi ceară public scuze pentru că a furat cu nesimţire, guvernul spune cu tupeu că cine îşi vrea banii înapoi să meargă în tribunal. Fără să îi pese cuiva de la putere dacă pensionarii mai au puterea să umble prin sălile de judecată sau de unde scot bani pentru avocaţi.
Am solicitat în mod public, noi, cei doi parlamentari liberali de Alba, Teodor Atanasiu şi Călin Potor, ca statul să intervină şi să le dea înapoi oamenilor banii reţinuţi ilegal. Pensionarii nu sunt de vină că funcţionarii incompetenţi ai unei guvernări corupte nu ştiu să citească legile şi să le aplice. Că nu ştiu calcula corect CAS-ul care trebuia reţinut fiecărui pensionar.
Am promis că îi vom ajuta pe aceşti pensionari nedreptăţiţi de statul român şi o vom face. Aşa cum am procedat şi în cazul celor cu grupe de muncă. Îi vom sprijini din punct de vedere juridic pe pensionari pentru a-şi recupera banii, iar statul va trebui să plătească inclusiv penalităţile de rigoare. La nivelul judeţului Alba vorbim de peste 40 de mii de personae cărora li s-a luat, fără voia lor, nu mai puţin de 20 de milioane de euro.
La iniţiativa deputaţilor Teodor Atanasiu şi Călin Potor, începând cu data de 3 mai 2012, pensionarii vor primi asistenţă juridică gratuită la sediul PNL Alba din strada Zorilor, nr. 28, sau pot primi informaţii la numerele de telefon 0258.810911, 0258.831557.
Călin POTOR,
Candidatul USL la Primăria Alba Iulia

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com