Aţi spânzurat istoria, urmează demnitatea…!

23 martie 2011 00:031 comment

Deputatul PSD de Alba, Radu Coclici, s-a lansat într-un atac vehement în Parlamentul României împotriva gestului de neacceptat al ungurului Csibi Barna. Asta chiar în perioada în care acesta din urmă ar fi trebuit să înceapă ispăşirea pedepsei la Direcţia de Finanţe din Abrud. Astfel, social democratul Radu Coclici a declarat în Parlamentul României: „Ultimul protest de la Miercurea Ciuc, încă teritoriu românesc, ne-a trezit nouă, locuitorilor din judeţul Alba, un gust la fel de amar ca şi imaginile în care preşedintele României se pupa cu Bercea Mondialul de dragul unor voturi din partea etniei rome.
Dragi colegi,
Gestul unui funcţionar public din cadrul Direcţiei Judeţene a Finanţelor Publice Harghita, de a-l judeca şi spânzura pe Avram Iancu în piaţa publică din Miercurea Ciuc, ar trebui să fie un semnal de alarmă nu numai pentru liderii UDMR din România, ci mai ales pentru colegii lor de guvernare, în speţă parlamentarii PDL. Cum le veţi explica românilor din Ardeal, domnilor parlamentari ai Puterii, că preşedintele vostru, cel pe care l-aţi cocoţat pentru a doua oară printr-o fraudă evidentă la Cotroceni, este mai apropiat de Viktor Orban decât de preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy sau de şeful Guvernului italian, Silvio Berlusconi sau chiar de cancelarul Germaniei, Angela Merkel? Cum le veţi explica, domnilor colegi de la PDL, că actualii dumneavoastră parteneri de guvernare nu au criticat de urgenţă gestul co-naţionalului lor de la Miercurea Ciuc, prin care istoria naţională a României a fost “spânzurată” în văzul tuturor românilor care mai au curajul de a trăi în această regiune a ţării? Gestul de a-l spânzura pe Avram Iancu şi de a judeca istoria noastră naţională este unul fără precedent ca impact al violenţei şi al urii împotriva românilor, propagate la nivel naţional de etnicii maghiari. Culmea, într-o ţară în care reprezentanţii lor au fost aproape neîntrerupt la guvernarea României, culminând cu actuala guvernare a premierului Emil Boc, care a vândut interesul naţional pentru a se păstra cocoţat în fotoliul de la Palatul Victoria…Ar trebui ca dumneavoastră, parlamentarii din cadrul PDL şi UNPR, să priviţi acele imagini şi să vă îngroziţi de cum va arăta manualul după care copiii de naţionalitate maghiară vor învăţa istoria ţării noastre. Aţi vândut România, aţi vândut interesul naţional!”, a tunat Radu Coclici, deputat PSD de Alba, în Parlamentul României.

Florin Soare

1 Comment

  • AR TREBUI DELIMITAT DE POLITICIENI, OAMENI PUBLICI, DE OPINIE, CONDUCEREA UDMR, CARE SUSTINE PDL LA GUVERNARE, OAMENI BOLNAVI INDIFERENT DE ETNIE DE MAGHIARI CARE AU MUNCIT CINSTIT PENTRU ROMANIA, SI ACUM SUNT PUSI IN ACEA GALAEATA INPREUNA.PE LANGA CRIZA FINANCIARA,UMILINTE ZILNICE DE PENSIONAR, CRIZA DE MEDICAMENTE, DE ASISTENTA MEDICALA, TRAGEDI IN LUME, CONFLICTE ARMATE, MAI SUFERIM NOI CARE NU AU IMUNITATE PARLAMENTARA, PASAPORT DIPLOMATIC, SPP, IN SPATE SI POVARA CA SUNTEM MAGHIARI, CONTENPORANI CU CATVA DE LA UDMR SI CSIBI.E TRIST, A MAI DUREROS CA PE VREMEA LUI CEUSESCU.DRAGI ROMANI FITI MAI UMANI CU CONCETATENI-MAGHIARI, CUM A FOST ACEL CAINE JAPONEZ CARE A ARATAT CE INSEAMNA OMENIA, SI FACETI DIFERENTA INTRE OAMENI BUNI SI OAMENI BOLNAVI INDIFERENT DE ETNIE.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com