Băsescu, de acord cu creşterea bugetului Apărării: “Măsura trebuie luată rapid”

20 mai 2014 08:140 comments

s560x316_traian_basescu_1

Angajamentul de crestere a resurselor pentru MApN este semn bun, dar masura trebuie rapid implementata, a spus Traian Basescu dupa intalnirea cu secretarul general al NATO. 
Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca angajamentul Guvernului de crestere a alocarilor bugetare pentru MApN este un semn bun, dar poate ca mai trebuie discutata “cadenta”, pentru ca “evenimentele nu asteapta si masurile trebuie luate rapid”.
Presedintele Basescu a precizat ca a discutat cu secretarul general al NATO toata problematica regiunii si modul in care trebuie actionat fata de cresterea nivelului de insecuritate generat de situatia din Ucraina si de pozitia Federatiei Ruse.
“In perspectiva summit-ului NATO din sept, obiectivul nostru este consolidarea nivelului de securitate pe flancul de est al Aliantei si reafirmarea cu forta a aplicarii articolului 5 al Tratatului, care garanteaza securitatea fiecaruia dintre membri, prin sprijinul acordat de toate statele membre”, a adaugat seful statului, in declaratia comuna cu secretarul general NATO.
Presedintele a precizat ca, in cursul intrevederii cu Anders Fogh Rasmussen, a remarcat reactia de solidaritate cu regiunea pe care au avut-o state precum SUA, Franta, Canada, care au trimis forte in regiune, inclusiv in Romania, precum si reactia NATO in general fata de instabilitatea din regiune si afirmarea la nivel cel mai inalt nivel al Aliantei a functionarii articolului 5 “in orice circumstanta”.Seful statului a adaugat ca, in ceea ce priveste Romania, angajamentul Guvernului de a creste alocarile bugetare pentru MApN este un semn bun.
“Angajamentul Guvernului de a creste alocarile pentru aparare reprezinta un semnal bun. Poate ca trebuie sa mai discutam cadenta cu care se face, pentru ca evenimentele nu asteapta si masurile trebuie luate rapid”, a mai spus insa presedintele Traian Basescu.
Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat, vineri, la Cotroceni, la inceputul discutiilor cu seful statului, ca cresterea graduala a alocarilor bugetare pentru aparare este necesara “daca luam in considerare noua situatie dramatica de securitate din Europa”.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com