Blaga despre o posibilă candidatură la preşedinţia ţării: “Te pot tenta multe, dar ai o nevastă acasă”

10 martie 2013 13:210 comments

vasile blaga

Vineri, 8 martie, Vasile Blaga a fost prezent la Alba Iulia pentru a prezenta moţiunea cu care va participa în 23 martie la alegerile pentru şefia PDL: moţiunea România Dreaptă, „o moţiune a oamenilor realişti, cu picioarele pe pământ”, după cum o descria Gheorghe Flutur.
La finalul întâlnirii cu activul PDL Alba, Vasile Blaga a susţinut o conferinţă de presă. Întrebat despre rolul pe care l-ar putea juca Băsescu în PDL după plecarea de la preşedinţie, Blaga a răspuns: „Dacă domnia sa va dori să revină în politică, eu, cel puţin, şi colegii noştri ne-am dori să revină în PDL. Oricum vom introduce în statut ca foştii preşedinţi ai partidului să fie membri ai Biroului Permanent Naţional. Dar, în rest, orice funcţie în partid, de către oricine, la momentul oportun, se câştigă prin vot. Eu nu pot da nimănui nimic, totul se ia în acest partid prin vot”.
Întrebat dacă îl deranjează faptul că preşedintele Traian Băsescu nu îl susţine pentru şefia partidului, Vasile Blaga a răspuns: „cei 200.000 de membri de partid care vor avea 5.000 de reprezentanţi la alegeri sunt cei care trebuie să mă susţină. Ţin cont de părerea fiecărui român, cu atât mai mult cu cât este vorba de preşedintele României, dar în rest nu am ce să tranzacţionez nimic.
Ca şi Elena Udrea, Blaga a refuzat să explice dacă va candida sau nu la preşedinţia ţării: „Partidul va decide cine ne va reprezenta în alegerile prezidenţiale. Am propus la un moment dat chiar, fiindcă am văzut cât de bine au prins Partidului Socialist Francez, alegerile interne pentru desemnarea candidatului la Preşedinţie. Vom avea un candidat pe care-l vom susţine puternic şi cu şanse. Noi ştim să ne batem în campania electorală.
Întrebat dacă este tentat de o candidatură la preşedinţia ţării, Blaga a răspuns printr-i parabolă: “Te pot tenta multe, dar ai o nevastă acasă”.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com