Blaj aLive Cea mai mare adunare de oameni din ultimul secol de pe Câmpia Libertății

12 iunie 2013 08:260 comments

Voltaj-Blaj-aLive-2013-2209Blaj aLive a adunat un public numeros venit din toate colțurile Transilvaniei. La 165 de ani de la Marea Adunare Națională, Câmpia Libertății din Blaj a reunit peste 6.000 de oameni. Blaj aLive a dinamizat comunitatea locală și a unit fanii trupelor Vama, Voltaj, Blackstar și a celor trei membrii Lala Band, din orașele: Alba-Iulia, Mediaș, Sebeș, Aiud, Abrud și chiar Cluj, Târgu Mureș sau Sibiu.
Publicul a primit cu multe aplauze trupa Voltaj, prima din line-up-ul Blaj aLive, o trupă care a cucerit definitiv Transilvania. Performance-ul incendiar al trupei Voltaj a reușit să-i readucă în fața scenei pe toți cei speriați de stropii de ploaie și a alungat norii amenințători cu ajutorul fanilor care au fredonat versurile pieselor ”Și ce?”, ”Asta-i viața” și ”Mi-e dor de (soare)”.
Un element surpriză al evenimentului a fost amenajarea unei zone de agrement, care a oferit publicului de toate vârstele șansa de a-și petrece ziua într-un mod foarte activ, bucurându-se de prezența pe câmpie a unui Twister, a unui trenuleț electric, unui tobogan gonflabil înalt de 13 metri și a animatorilor care i-au captat atenția cu sesiuni de ”face painting” și modelaj de baloane.
Interesul celor mai mici și al adolescenților participanți la Blaj aLive față de parcul de distracții a fost dat uitarii când au urcat pe scenă cei trei membrii ai mult îndrăgitei trupe pop-dance Lala Band. Fanii au avut ocazia să primească autografele celor trei idoli ai noi generații – Alina Eremia, Dorian Popa și Sore – să se fotografieze alături de ei, dar și împreună cu echipa lor de dansatori și invitatul lor special, artistul Mihai Ristea, care a interpretat piesa ”Beautiful Life” în duet cu Sore.
Cu un stil pop-rock foarte fresh plin de optimism și un sound bine definit, trupa Blackstar a reprezentat Blajul cu mare succes și a susținut entuziasmul miilor de spectatori de pe Câmpia Libertății până la apus.
Fără să se lase copleșit de un maraton de momente artistice pline de energie și emoții, publicul Blaj aLive a așteptat cu mare nerăbdare sosirea headliner-ului evenimentului: Vama. Trupa s-a dezlănțuit într-un live show impecabil, concertând pentru prima oară în Blaj. Tudor Chirilă le-a mulțumit fanilor pentru prezența în număr neașteptat de mare, pentru fidelitatea față de muzica rock și a inundat Câmpia Libertății cu imnurile mai multor veri: ”18 ani”, ”Vama Veche”, ”Copilul care aleargă către mare” și hitul lui 2013 ”Perfect fără tine”.
Ecourile Blaj aLive s-au propagat ușor în noapte, ducând vestea că orașul Blaj redevine un pol atractiv și dinamic al Transilvaniei. Pe 8 iunie Câmpia Libertății a fost gazda primei ediții Blaj aLive, un eveniment menit să reînsuflețească un oraș încărcat de istorie, leagăn al conștiinței naționale, ţinut al multiculturalității și al conviețuirii armonioase a mai multor etnii.
Blaj aLive 2013 a fost primul episod dintr-o serie anuală, fiind o manifestare care își propune să promoveze valorile locale și naționale într-un context cultural internațional și să sprijine libera exprimare artistică.
Evenimentul a fost inițiat de către Bosch-Rexroth în colaborare cu Primăria Municipiului Blaj.
Website oficial: www.blajalive.ro
Facebook page: www.facebook.com/Blaj.aLive2013

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com