Bomba lui Dirzu:PNL ne vinde rusilor!

9 ianuarie 2020 16:303 comments

PNL oferă pe tavă rușilor resursele petroliere ale României

Ludovic Orban și Florin Câțu oferă pe tavă rușilor toate resursele petroliere și gazele naturale ale României din Marea Neagră și pe nimeni nu pare să deranjeze acest lucru. Compania americană Exxon Mobil este în negocieri avansate cu rușii de la Lukoil pentru a vinde operațiunile petroliere de la Marea Neagră, inclusiv perimetrul luat în concesiune de la statul român, de unde se estimează că se va extrage cca 100 de miliarde de metri cubi de gaze.

OUG nr.114/2018 conținea nu numai o taxă pe lăcomie pentru banii băncilor, o plafonare a costului gazelor pentru populație, o taxă pe licența de telefonie 5G, o majorare de capital social al administratorilor de fonduri private de pensii (ca sa fie ferite de faliment și, implicit, pentru a fi protejate pensiile românilor), ci și o taxă pe profiturile nesimțite ale unor companii din energie, o majorare a redevenței plătibile de concesionarii de zăcăminte de gaze și de petrol și o plafonare a exportului de gaze (cca 2/3 din producția anuală trebuia să rămână în țară, și nu să plece la unguri, via austrieci).

PNL a făcut o propagandă mârșavă împotriva OUG 114/2018, fiind pus de marile companii din energie, bănci și firmele rusești de exploatare. Mandatul clar de la ”stăpâni” a fost abrogarea cu orice preț a acestei reglementări. Printre altele, acesta a și fost unul dintre principalele motive pentru care guvernul actual a fost investit iar PSD a fost dat jos de la guvernare.

Ceea ce PNL, rușii și multinaționalele au dorit, s-a făcut. OUG 114/2018 a fost abrogat. Exxon va vinde rușilor gazele românești din Marea Neagră. Redevența pentru statul român va fi redusă la nivel simbolic, tangențial cu zero (cel de dinainte de OUG nr.114/2018), iar gazul va putea fi exportat fără limită, în totalitate, României urmând să îi revină nici 1% din câștiguri. Cu concursul direct al actualului guvern, gazele se duc la ruși iar România își pierde independența energetică și foarte mulți bani.

Paradoxal, cei care acuză PSD că ”au vândut țara la ruși”, vând astăzi pe nimic, bucată cu bucată, resursele strategice ale României chiar Rusiei. Acești mari liberali nu au altă misiune decât aceea de a aduce liniștea de altădată marilor multinaționale, băncilor, companiilor rusești de energie, care toate joacă în același concert de căpușare a românilor, transformându-ne într-o veritabilă colonie.

Plafonarea creșterii salariului minim pe economie pentru unele categorii, blocarea acordării alocațiilor dublate pentru copii și tăierea bugetului pentru PNDL 2 sunt doar începutul unei guvernări dezastruoase, bazate pe o slabă colectare a veniturilor la bugetul de stat din cauză că PNL face pomană bogaților de la bănci și multinaționale.

Proasta guvernare a PNL este demonstrată și de adoptarea bugetului de stat pe 2020 prin angajarea răspunderii Guvernului, un gest de frică și omorâre a democrației parlamentare. Exact ca frații lor gemeni PDL-iștii, care au adoptat codurile și legile justiției prin angajarea răspunderii, PNL fuge de Parlament și de români, acaparând puterea absolută în stat.

Această guvernare schizofrenică va înceta curând. Suntem nevoiți să oprim colonizarea României, furtul gazelor naturale, înghețarea salariilor și pensiilor și diminuarea bugetului sănătății și educației, toate operele catastrofale ale PNL. Românii vor compara guvernarea din perioada PSD, când s-a trăit bine, cu această glumă de guvernare, unde PNL duce un război cu bugetarii, cu clasa de mijloc și cu interesul național.

Ioan Dîrzu

Deputat PSD de Alba

Ii lasam pe cititori sa decida daca bomba e nucleara sau o simpla petarda(pocnitoare)

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com