Bumb Dorinel-condamat! Hotararewe definitiva!

6 noiembrie 2017 21:222 comments

          La data 02.11.2017, Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondat apelul formulat în cauză şi a menţinut sentința Tribunalului Alba prin care a hotărât condamnarea inculpatului BUMB DORINEL la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de 4 ani pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

          Hotărârea este definitivă.

          În fapt, s-a reținut că inculpatul Bumb Dorinel, referent în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Alba, în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, a efectuat o inspecție fiscală, în cursul lunii iulie 2015, la un cabinet individual de avocatură de pe raza mun. Sebeș. Ca urmare a acestei situații, la data de 29.09.2016, inculpatul a contactat reprezentantul respectivului cabinet și i-a pretins suma de 2000-3000 lei, invocând modul în care a efectuat respectiva inspecție fiscală, precum și faptul că, pe viitor, în schimbul sumei de bani, nu îl va sancționa pentru neregulile constatate cu ocazia controalelor fiscale.

          Reprezentantul cabinetului de avocatură a depus denunț la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, iar ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Alba au efectuat mai multe acte procedurale în cauză, în baza delegărilor dispuse de procurorul de caz.

          La data de 03.10.2016, ofițeri ai S.J.A. Alba, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au procedat la organizarea și prinderea în flagrant a lui Bumb Dorinel, în timp ce primea suma de 3.000 lei de la persoana denunțătoare. Față de inculpat a fost luată măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore, iar Tribunalul Alba a dispus arestarea preventivă a acestuia pe 30 de zile.

       

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com