Călin Popescu Tăriceanu, președinte ALDE: “Mă gândesc serios la o candidatură. Nu am luat decizia”.

8 februarie 2019 18:542 comments

 

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi seara, la Antena 3, din nou, că se gândeşte serios la o candidatură la alegerile prezidenţiale de la finalul acestui an. El a admis că la PSD poate fi o chestiune de orgoliu susţinerea unui candidat care nu este din partid, dar a spus că trebuie să facă „un calcul la rece“.

“Mă gândesc serios la o candidatură. Nu am luat decizia. Când voi decice, atunci o voi anunța. Și noi și PSD vrem ca alegerile să fie, noi vrem, cum a fost în 2016, cum i s-a spus Guvernului Cioloș,’ guvernul zero’, ca la finele lui 2019 să îi spunem domnului Iohannis ‘Auf Wiedersehen’. Ca sa facem asta, trebuie sa avem un candidat comun, dar vom vedea. (..) Nu a mai existat o situatie in care PSD sa nu aiba candidat. E o problema care nu poate fi neglijata, eu cred ca e de orgoliu. Ce e mai important, orgoliul de partid sau a avea un președinte altfel? ALDE ar putea sa sustina candidatul PSD?”, a declarat Calin Popescu Tariceanu la Antena 3.

El a criticat faptul că preşedintele Klaus Iohannis şi-a anunţat candidatura la prezidenţiale pentru că nu se poate spune „cât mai e el preşedinte şi cât este candidat“.

Eu, dacă aş fi membru al PSD, aş avea curajul să spun că e o chestiune de orgoliu. Dar ce e mai important, orgoliul de membru de partid sau de a avea un preşedinte altfel decât acutalul preşedinte care n-a reuşit pentru România lucruri pe care noi le aşteptam? Eu am avut foarte multe aşteptări pentru că sunt dintre cei care în 2009 am crezut că poate fi o alternativă de premier. Îm preună cu cei din PSD va trebui să facem un calcul la rece: care e soluţia care ne dă cele mai mari şanse“, a mai declarat liderul ALDE.

Întrebat dacă ALDE ar putea susţine candidatul PSD, el a replicat: „Toate aceste chestiuni le avem la dispoziţie“.

 

Sorin Giurcă.

 

 

 

 

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com