CĂLIN POTOR: DEZVOLTARE ECONOMICĂ PRIN CREAREA A 3.000 DE LOCURI DE MUNCĂ

15 noiembrie 2012 18:311 comment

Ne propunem ca în viitorii 4 ani să creăm în zona Alba Iulia, Berghin, Ciugud, Daia Română şi Ohaba cel puţin 3.000 noi locuri de muncă. Acest lucru se poate face prin planificarea dezvoltării economice competitive. Primele proiecte au demarat deja. Este vorba de dezvoltarea la Alba Iulia a unui campus universitar structurat în jurul Universităţii ”1 Decembrie 1918”, în spaţiile fostelor unităţi militare din Cetate şi sprijinirea programului iniţiat de PNL pentru izolarea termică a locuinţelor. La acestea se vor adăuga înfiinţarea unui Spital Judeţean de Urgenţă la Alba Iulia, pe terenul pus la dispoziţie de municipalitate, prin valorificarea documentaţiei demarate de Guvernul Tăriceanu, precum şi reabilitarea/modernizarea actualului Spital Judeţean, în funcţie de resursele disponibile.
USL va acorda sprijin pentru crearea de noi IMM-uri şi dezvoltarea celor existente prin asigurarea de spaţii optime pentru funcţionare şi prin amenajarea de spaţii sau terenuri optime pentru producţie şi servicii. De asemenea vom crea zone de dezvoltare economică, unde vor fi asigurate facilităţi pentru investitorii semnificativi – zonele de dezvoltare se pot crea prin implicarea consiliilor locale din Alba Iulia, Berghin, Ciugud, Daia Română şi Ohaba.
Atragerea investiţiilor străine se va face prin formularea unor oferte tentante pentru potenţialii investitori, care să cuprindă facilităţile care pot fi acordate cu privire la locaţia investiţiei (infrastructură/suprastructură/servicii), oferta de forţă de muncă, facilităţi pentru formare profesională, participarea reprezentanţilor Consiliului local Alba Iulia la târguri de investiţii, implementarea Proiectului „Alba Iulia – 2020 – Capitală Culturală Europeană”, sprijinirea accesului IMM pe pieţele externe – prin misiuni economice în ţări/oraşe înfrăţite, precum şi susţinerea activităţilor de comerţ şi servicii.
O componentă esenţială a dezvoltării economice se referă la dezvoltarea activităţii de cercetare – dezvoltare – inovare, pentru creşterea competitivităţii firmelor din Alba Iulia – în parteneriat cu Universitatea ”1 Decembrie 1918” şi companii private. Ne propunem înfiinţarea/organizarea birourilor de consultanţă pentru susţinerea mediului de afaceri, sprijin pentru informarea mediului de afaceri asupra tuturor facilităţilor pe care firmele le pot obţine – accesarea de fonduri europene şi guvernamentale tip grant, susţinere din partea fondurilor de garantare, facilităţi fiscale, etc, sprijin pentru IMM în implementarea standardelor europene de management al calităţii (ISO 9001, ISO 14000) – dar şi crearea şi acreditarea laboratoarelor de analize/testări/etalonări, susţinerea înfiinţării unui Fond local de garantare pentru IMM-uri şi a unui fond de risc, crearea/construirea unui Centru expoziţional multifuncţional pentru Conferinţe, întâlniri de afaceri, expoziţii, târguri, evenimente sportive sau educaţionale (care poate include o zonă polivalentă), reabilitarea şi refuncţionalizarea sitului industrial ”Refractara”, dezvoltarea, diversificarea şi promovarea continuă şi bine structurată a ofertei turistice a municipiului, în concordanţă cu o strategie coerentă.

CĂLIN POTOR,
Deputat USL de Alba

1 Comment

  • Cum poti minti asa usor fara nerusinare ,fara sa ai un pic de respect ptr. noi cititorii?Te rugam sa descompui pe ramuri economice si pe intreprinderi repartitia celor 3000 de locuri de munca.Nu ai nici simtul masurii,esti complet aerian cind faci astfel de aberatii==E ADEVARAT CA NU TE DOARE GURA==APOI DE CITITORI NU=MI PASA.RUSINOS SA ARUNCI PROSTI DIN GURA.Cum sa putem crede astfel de aberatii,dar de cum sa votam astfel de indivizi rupti de realitate.===dute cit vezi cu ochii si lasa-ne in pace==Daca vi cu astfel de ineptii,pacat ca ai facut o fac. si mai mare pacatul ca ai fost platit din banii nostri ,ca bugetar.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com