Călin Potor: După ce a distrus Custozza, Mircea Hava vrea să cumpere copaci de zeci de mii de euro

18 martie 2012 16:050 comments

După cum ne-a obişnuit în timpul petrecut în fruntea oraşului, primarul din Alba Iulia continuă să îşi bată joc de banii noştri şi ignoră cu bună ştiinţă orice critică. Anul trecut nu a luat în seamă vocea a peste 5.000 de albaiulieni şi a ras de pe faţa pământului Parcul Custozza. La un an de la masacru vedem şi culmea ipocriziei: ne anunţă că vrea să înverzească oraşul. Tot din banii celor care plătesc taxe şi impozite, evident.
Ca să mai dreagă busuiocul primarul s-a gândit că dacă mai plantează doi-trei copaci prin oraş rezolvă şi problema spaţiilor verzi. La sfârşitul anului trecut s-a apucat de cumpărat copaci cu nu mai puţin de 300 de euro bucata în timp ce pe piaţă ei se vindeau cu maxim 150 de euro fiecare. PNL Alba a atras atenţia la momentul respectiv asupra acestui jaf din banii publici, dar ca de obicei administraţia locală s-a făcut că nu aude nimic. Mai mult de atât în aceste zile ne anunţă cu seninătate că va continua aceste „cumpărături”. Adică 300 de arbori şi 1500 de arbuşti. Alte mii de euro făcute cadou firmelor prietene, care vor câştiga licitaţia. La tarife la fel de mari ca şi data trecută, suntem siguri.
Justificarea cumpărării din nou de arbori şi arbuşti nu are nicio logică: „aceste demersuri subscriu directivelor Uniunii Europene de creştere a suprafeţelor de spaţii verzi pe cap de locuitor”. Păi dacă sunteţi atât de grijulii cu spaţiile verzi domnule primar Hava de ce aţi distrus Parcul Custozza? De ce sacrificaţi jumătate din parcul din faţa Catedralei Ortodoxe pentru a face locuri de parcare? De ce aţi doborât toţi castanii din interiorul Cetăţii? Aţi reuşit să distrugeţi tot ce a însemnat spaţiu verde în Alba Iulia! În loc să avem parcuri unde să ne putem duce copiii la plimbare sau unde să stăm vara pe o bancă la umbră, peste tot avem doar betoane care ne sufocă şi un oraş dezolant.
Albaiulienii merită să aibă un oraş verde, frumos, nu unul plin de pavaje de beton. Albaiulienii merită o Cetate verde plină de verdeaţă şi de copaci. Trei fire de iarbă şi doi copăcei piperniciţi nu înseamnă spaţii verzi în interiorul Cetăţii. Albaiulienii merită un gospodar care să îi conducă nu un om care defrişează tot ce prinde!

Călin POTOR,
Deputat PNL de Alba

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com