Călin Potor: Guvernul USL face dreptate până la capăt românilor

12 februarie 2013 15:400 comments

După cum am promis şi în campania electorală, USL va face dreptate până la capăt românilor sărăciţi şi vitregiţi ilegal de drepturile cuvenite, prin „grija părintească” a guvernelor PDL. După reîntregirea salariilor şi creşterea pensiilor, un alt succes îl constituie recenta confirmare venită din partea Comisiei Europene privind deblocarea Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane şi reluarea plăţilor pentru România. Astfel, în următoarele zile Comisia Europeana va relua plăţile către ţara noastră pentru cererile de rambursare transmise în luna decembrie 2012, în valoare de 148 milioane de euro, cu aplicarea corecţiilor financiare temporare de 25%, aşa cum a fost agreat cu partea română.
Reamintesc faptul că Comisia Europeană a suspendat POSDRU la începutul lunii august 2012, ca urmare a deficienţelor identificate de partea comunitară pentru perioada 2009-2011, când am fost conduşi de guvernele boc şi ungureanu, cu litere mici, evident. În zilele următoare, autorităţile române vor informa direct beneficiarii proiectelor POSDRU cu privire la reluarea plăţilor, precum şi cu privire la calendarul acţiunilor din acest an.
Deblocarea Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) este un prim pas concret pe care România îl face pentru accelerarea absorbţiei fondurilor europene, de care va beneficia şi un număr însemnat de oameni din judeţul Alba. Decizia Comisiei Europene confirmă faptul că oficialii noului Guvern îşi fac treaba aşa cum scrie la carte, adică profesionist. Sunt convins că şi celelalte trei programe presuspendate, respectiv Programul Operaţional Regional, Programul Operaţional Sectorial Transport şi Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, vor fi deblocate în cel mai scurt timp, în aşa fel încât cele aproape 10.400 de proiecte depuse pe POSDRU până la sfârşitul lunii ianuarie 2013 să fie cât mai repede trecute pe finanţare şi decontate. De asemenea, îmi exprim speranţa că Ministerul Fondurilor Europene va face toate demersurile necesare pentru a nu ne mai confrunta cu un nou blocaj, şi a accesa cât mai mulţi bani europeni în perioada următoare.

Deputat PNL de Alba,
Călin Potor

potor pnl 358

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com