Călin Potor le propune tinerilor locuinţe ieftine

31 mai 2012 00:000 comments

Ultimele sondaje de opinie şi analizele politice confirmă încrederea de care se bucură Călin Potor, candidatul USL la Primăria Alba Iulia. În momentul de faţă Călin Potor este cotat cu 42 la sută din voturi şi are prima şansă la Primăria Alba Iulia. Site-ul econtext.ro a publicat recent o analiză care reuneşte ultimele sondaje de opinie efectuate de institute specializate, dar şi de publicaţiile locale. Potrivit acestora Călin Potor se situează pe prima poziţie şi este considerat câştigătorul alegerilor din 10 iunie 2012. Analiza econtext.ro a luat în calcul sondaje realizate de CURS, CSOP, GeoPOL, Centrul de Studii şi Cercetari Infopolitic (CSCI), Asociaţia pentru Transparenţă şi Libertate de Expresie şi multe publicaţii locale. Rezultatul confirmă declaraţiile noastre. Călin Potor conduce în preferinţele electoratului din Alba Iulia cu un avans de peste şapte procente în faţa actualului primar al municipiului.
Una din marile probleme ale albaiulienilor este lipsa unei locuinţe. De aceea primarul Călin Potor va veni în sprijinul acestora printr-un program de construire de locuinţe.
Voi construi locuinţe destinate cumpărării pentru tineri.
Sunt foarte mulţi tineri care vor să îşi întemeieze o familie, dar nu au posibilitatea de a avea o locuinţă. În aceeaşi situaţie sunt multe tinere familii, inclusiv cu copii. Tinerii nostrii specialişti nu rămân acasă după absolvirea studiilor, iar despre aducerea lor în Alba Iulia acum nu poate să fie vorba. Aceste locuinţe sunt destinate şi lor, tinerilor specialişti, medici, profesori, ingineri, informaticieni, artişti plastici, oameni de artă şi cultură, care în acest fel pot fi atraşi să se stabilească la Alba Iulia.
Soluţia este simplă: voi construi locuinţe destinate cumpărării pentru tineri. Cum?
După modelul de la Constanţa primăria va pune la dispoziţie terenul cu drept de folosinţă gratuită pe întreaga durată de existenţă a imobilelor prin hotărâre de consiliu local şi va realiza proiectarea blocurilor, a utilităţilor, a infrastructurii. Banii se plătesc de către tineri integral sau prin contractarea unui credit la finalizarea locuinţei, locuinţa şi cota parte indiviză de teren vor constitui garanţii pentru obţinerea creditului, primăria fiind de acord cu garantarea cotei de teren în favoarea beneficiarului.
De ce ieftine? Pentru că în preţul apartamentelor nu se regăseşte valoarea terenului şi valoarea proiectării şi se vor vinde la preţ de producţie.

Voi construi locuinţe modulare sociale
Programul municipal de construire a locuinţelor sociale modulare cât şi lucrările tehnico-edilitare aferente reprezintă “obiectiv de interes public local” şi ca urmare, toate proiectele, lucrările respective,‘Campusul Social‘ sunt obiective de interes public local. Vor exista trei tipuri de repartiţii: pentru persoane care nu vor plăti cheltuielile pentru utilităţi şi chirie, persoane care vor plăti numai utilităţile şi persoane care vor plăti utilităţile şi chiria.
Clădirile modulare au fost proiectate în premieră mondială de celebrul Henri Coanda în 1921. Casele modulare au apărut ca o necesitate de a construi locuinte rezistente, într-un timp rapid şi la un preţ accesibil. Pentru acestea, Coanda a perfectat reţele de beton armat şi a găsit noi geometrii de schelete metalice multicelulare uşoare, cu o izolaţie termică şi fonică excelentă, capabile să asigure o rezistenţă sporită.
Cred că merită cei care acum nu au şansa unui acoperiş deasupra capului o investiţie făcută de către oraş pentru ei şi care nu depăşeşte, atenţie, 2300 euro de persoană!
Ambele tipuri de locuinţe vor beneficia de acces la transport în comun, căi de accces, alei şi platforme asfaltate, locuri de parcare, spaţii verzi şi amenajari peisagistice, locuri de joacă pentru copii, iluminat stradal şi iluminat interior al cartierului, mobilier şi dotări urbane.
CĂLIN POTOR,
Candidatul USL la Primăria Alba Iulia

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com