Călin Potor: Vom crea 3.000 de locuri de muncă în următorii patru ani

25 mai 2012 00:033 comments

Ultimele sondaje de opinie şi analizele politice confirmă încrederea de care se bucură Călin Potor, candidatul USL la Primăria Alba Iulia. În momentul de faţă, Călin Potor este cotat cu 42 la sută din voturi şi are prima şansă la Primăria Alba Iulia. Site-ul econtext.ro a publicat recent o analiză care reuneşte ultimele sondaje de opinie efectuate de institute specializate, dar şi de publicaţiile locale. Potrivit acestora, Călin Potor se situează pe prima poziţie şi este considerat câştigătorul alegerilor din 10 iunie 2012. Analiza econtext.ro a luat în calcul sondaje realizate de CURS, CSOP, GeoPOL, Centrul de Studii şi Cercetari Infopolitic (CSCI), Asociaţia pentru Transparenţă şi Libertate de Expresie şi multe publicaţii locale. Rezultatul confirmă declaraţiile noastre. Călin Potor conduce în preferinţele electoratului din Alba Iulia cu un avans de peste şapte procente în faţa actualului primar al municipiului.
Primarul Călin Potor îşi propune să creeze cel puţin 3.000 noi locuri de muncă în viitorii 4 ani. Acest lucru se poate face prin planificarea dezvoltării economice competitive. Vom acorda sprijin pentru crearea de noi IMM-uri şi dezvoltarea celor existente prin asigurarea de spaţii optime pentru funcţionare şi prin amenajarea de spaţii sau terenuri optime pentru producţie şi servicii. De asemenea vom crea zone de dezvoltare economică, unde vor fi asigurate facilităţi pentru investitorii semnificativi – zonele de dezvoltare se pot crea prin implicarea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia în activitatea A.I.D.A. (Membri fondatori: Consiliul Local Alba Iulia, Consiliul Local Berghin, Consiliul Local Vinţu de Jos, Consiliul Local Sântimbru, Consiliul Local Ciugud, Consiliul Local Ighiu, Consiliul Local Galda de Jos, Consiliul Local Cricău şi Consiliul Judeţean Alba. Membri Consiliul Local Sebeş, Consiliul Local Teiuş).
Atragerea investiţiilor străine se va face prin formularea unor oferte tentante pentru potenţialii investitori, care să cuprindă facilităţile care pot fi acordate cu privire la locaţia investiţiei (infrastructură/suprastructură/servicii), oferta de forţă de muncă, facilităţi pentru formare profesională, participarea reprezentanţilor Consiliului local Alba Iulia la târguri de investiţii, implementarea Proiectului ”Alba Iulia – 2020 – Capitală Culturală Europeană”, sprijinirea accesului IMM pe pieţele externe – prin misiuni economice în ţări/oraşe înfrăţite, precum şi susţinerea activităţilor de comerţ şi servicii.
O componentă esenţială a dezvoltării economice se referă la dezvoltarea activităţii de cercetare – dezvoltare – inovare, pentru creşterea competitivităţii firmelor din Alba Iulia – în parteneriat cu Universitatea ”1 Decembrie 1918” şi companii private. Ne propunem înfiinţarea/organizarea birourilor de consultanţă pentru susţinerea mediului de afaceri, sprijin pentru informarea mediului de afaceri asupra tuturor facilităţilor pe care firmele le pot obţine – accesarea de fonduri europene şi guvernamentale tip grant, susţinere din partea fondurilor de garantare, facilităţi fiscale etc, sprijin pentru IMM în implementarea standardelor europene de management al calităţii (ISO 9001, ISO 14000) – dar şi crearea şi acreditarea laboratoarelor de analize/testări/etalonări, susţinerea înfiinţării unui Fond local de garantare pentru IMM-uri şi a unui fond de risc, crearea/construirea unui Centru expoziţional multifuncţional pentru Conferinţe, întâlniri de afaceri, expoziţii, târguri, evenimente sportive sau educaţionale (care poate include o zonă polivalentă), reabilitarea şi refuncţionalizarea sitului industrial ”Refractara”, dezvoltarea, diversificarea şi promovarea continuă şi bine structurată a ofertei turistice a municipiului, în concordanţă cu o strategie coerentă.
Susţinem investiţiile în sectorul energiilor regenerabile – pentru că în UE se prognozează că până în anul 2020 acest sector va oferi peste 10 milioane locuri de muncă – deci Alba Iulia nu poate sta deoparte faţă de acest sector. Se va elabora un studiu privind politica energetică locală. Se va elabora un program de producere a energiei din surse regenerabile, până în 2016, pentru instituţii publice, spitale, şcoli, asigurarea iluminatului public, valorificarea la maximum a potenţialulului local de utilizare a energiilor din surse regenerabile – energie solară/fotovoltaică şi biomasă în zonele periurbane.
CĂLIN POTOR,
Candidatul USL la Primăria Alba Iulia

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com