Care e strategia economică a judeţului Alba?

1 aprilie 2012 15:000 comments

Spuneam săptămâna trecută că vine campania electorală, deci încep iar „poveştile” electorale ale candidaţilor PDL Hava şi Dumitrel. Spre deosebire de ei noi vrem sa discutăm de lucruri concrete: şi anume despre problema numărul 1 în Alba: cele 18.000 de locuri de muncă pierdute sub conducerea judeţeană a lui Dumitrel şi conducerea PDL a lui Hava.
Nu e un citat celebru, dar o vorbă spune că soliditatea unei economii se vede în criză, nu în vremuri de creştere. Aşa este şi la noi în Alba, şi iată că dupa 3 ani jumate de criză vedem o cădere teribilă a economiei de la noi din judeţ. De aceea vreau să adresez azi o întrebare clară şi la obiect domunului Dumitrel: Care e strategia economică a judeţului Alba? După ce ne conducem? Care e direcţia propusă în mandatul său? Care e şi în ce constă acest document crucial pentru economia noastră ca judeţ? Unde e, a auzit cineva de el? Cum răspunde strategia acestor vremuri de criză? Care sunt punctele noastre forte? Investitorii, oamenii de afaceri, dezvoltatorii, agricultorii nu cunosc despre o asemenea strategie. Pentru că răspunsul probabil nu va veni, mai pun o întrebare: DE CE nu avem de fapt o strategie economică pentru Alba domnule Dumitrel?
Săptămâna trecută am întrebat la fel de clar şi încă nu am primit răspuns: să ne prezinte domnul Dumitrel după 8 ani de mandat, măcar 5 măsuri concrete pe care le-a luat în ultima lună pentru atragerea de investitori şi să ne spună ce unitate, ce birou din subordinea sa are în fişa postului aceste activităţi. Nu am primit răspuns nici acum. În această perioadă când domnul Dumitrel ar trebui să dea răspunsuri la întrebări dure, el face aşa cum face tot PDLul în aceste zile: se ascunde, disimulează, merge pe şantiere să îşi facă poze de campanie, face concursuri din bani publici. Răspunsurile? Nu are cine să le dea. Pentru că domnul Dumitrel alături de Hava s-au pus iar de poveşti, ca să nu ne speriem de „bau-baul” economic. Poveştile lor trebuie să ne facă să uităm de problema economică. Ei nu vor să discutăm despre locurile de muncă din Alba, despre faptul că ele nu există şi că s-au piedut 18.000 în doar 3 ani.
În timp ce domnii Dumitrel şi Hava sunt preocupaţi cu pozele, noi cei de la USL alături de Teodor Atanasiu, candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean, am lansat o strategie de dezvoltare şi cu o puternică parte economică. Noi spunem clar ce ţinte ne fixăm şi mai ales CUM facem această dezvoltare:
– Crearea a cel putin cinci poli de dezvoltare economica la nivel de judeţ ce vor avea fiecare în centru o zona economica sau de afaceri cu infrastructura necesară.
– Fiecare pol economic va fi gândit integrat cu câte o zonă de dezvoltare socio-economică ceea ce implică componente de: infastructură, educaţie – inclusiv învăţământ profesional de profil şi de specialitate, infrastructură de sănătate.
Acestea sunt doar două argumente majore pentru care ne propunem:
– 10.000 de noi locuri de muncă pe ansamblul judeţului dupa 4 ani de mandat.
– Atragerea a câte cel putin unui investitor major, cu peste 400 de angajaţi, in cel puţin 5 zone diferite ale judeţului (Apuseni, Aiud-Ocna Mures, Cugir-Sebeş, Blaj, Alba Iulia-Sebeş) – pe specificul economic identificat al zonei.
Florin Roman, vicepreşedinte PNL Alba

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com