Ciolos si Barna dau de ceasul mortii!

8 martie 2019 09:320 comments

Au apasat pe buton si lacheii lor au inceput sa faca valuri!

Nu vă lăsăm să ne trageți în dictatură!

Organizațiile civice semnatare au aflat astăzi cu stupoare că neglijența sau reaua credință a instituțiilor statului duc la încălcarea dreptului constituțional al cetățenilor români de a alege și a fi ales. Biroul Electoral Central a interzis astăzi unei alianțe formate din două partide de a candida la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. Motivul ar fi legat de faptul că cele două conduceri ale celor două partide nu sunt înregistrate în Registrul partidelor politice.

 

Astfel,

  • Lipsa celerității în rezolvarea unor cazuri care țin de drepturi fundamentale,
  • Inadecvarea legii partidelor la realitățile organizațiilor,
  • Subdimensionarea sistemului judiciar și supraîncărcarea magistraților

au făcut să fim astăzi martorii unui conflict între dreptul constituțional de a fi ales și obligațiile legale formale.

 

Cerem instituțiilor implicate să rezolve și să decidă cu celeritate și urgență problema, respectând drepturile fundamentale prevăzute în Constituție, și să nu se ascundă în spatele neclarităților procedurale. Instituțiile sunt parte a unei realități juridice la care au participat de-a lungul timpului prin neglijență sau rea voință. Mai mult, considerăm că instituțiile și toate părțile implicate au obligația a de lua măsuri pentru a proteja drepturile constituționale, pentru a preveni apariția unor situații similare în viitor.

Instituțiile care calcă în picioare drepturi fundamentale devin complici și instrumente de instaurare a unui stat totalitar, în care drepturile și legile sunt respectate selectiv, în favoarea unor persoane sau organizații politice, cel mai adesea cu interese infracționale și nedemocratice.

Îi asigurăm pe toți cetățenii care vor ca România să rămână o democrație că vom apela la toate mijloacele democratice pentru a ne asigura de acest lucru. Nu este un demers politic sau partizan, este o reacție civilă și legitimă la boicotarea unui drept democratic fundamental.

Acțiunea Civică Galați

Aradul Civic

Corupția Ucide

Eu Ro Aleg 2.0

Evoluție în Instituție

Geeks for Democracy

Inițiativa România

Initiativa Timișoara

Oradea Civică

Reset

Rezist Galați

#REZISTENȚA

Umbrela Anticorupție Cluj

Vă Vedem din Sibiu

VeDem Just – Asociația Voci pentru Democrație și Justiție

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com