Clement Negruț:Ponta-Rio-Adio

22 noiembrie 2013 08:530 comments

NegrutRomânia pierde. Spun cu tristețe acest lucru. România pierde nu numai la fotbal, acolo unde înfrângerile sunt cumva mai ușor de suportat și nu au efecte pe termen foarte lung, ci mai ales în plan economic și social. Românii simt tot mai mult că pierd, având pe ”banca tehnică” de la București un Guvern incompetent care pierde meci după meci fără să-și asume însă nicio răspundere și care nu are absolut nicio viziune pentru viitorul acestei țări. Vorbind despre meciul cu Grecia, aș putea spune că pesediștii prezenți la meci în număr considerabil în tribune au purtat un mare ghinion jucătorilor noștri de pe teren. Totodată am văzut cum televiziunea lui Sebastian Ghiță, prietenul personal al primului ministru, a devenit o platformă de propagandă PSD la scenă deschisă. Cu apariții ale lui Liviu Dragnea, Titus Corlățean, Valeriu Zgonea și Victor Ponta, personal, înaintea începerii partidei. „Puțin a lipsit ca televiziunea deputatului Sebastian Ghiță să inscripționeze trioul Dragnea-Zgonea-Ponta pe «cartonul» cu echipa de start a României“, așa cum nota jurnalistul Cătălin Tolontan pe blogul său.
Pe de altă parte, în setea lor de a acapara totul jumătatea cea mai stricată a USL-ului și-a întins tentaculele și în sport, intervenind flagrant în numirea noului șef de la LPF. PSD se identifică tot mai mult cu PCR dorind să aibă cât mai multe pârghii de putere, să aibă o influență cât mai puternică la toate nivelurile. Și dacă ne amintim de versurile: ”Partidul e în toate, în cele ce sunt și-n cele ce mâine vor râde la soare” în care era slăvit PCR-ul ne dăm foarte ușor seama că Ponta și ai lui sunt conduși de același crez. Folosindu-se de președinții de consilii județene din țară premierul Ponta și vicepremierul Dragnea și-au exercitat influența asupra președinților de cluburi de fotbal pentru a-și impune omul în fruntea LPF. Referitor la Gino Iorgulescu, este important să precizăm că el nu este doar omul PSD, ci și omul lui Victor Ponta, personal. E limpede că premierul este preocupat nu doar de extinderea controlului partidului pe toate palierele, ci și de consolidarea propriei sale baze de putere, având grijă să-și plaseze apropiații în puncte-cheie pentru accesul la influență și resurse. Dan Șova are pe mână miliardele de la „marile proiecte“, Robert Cazanciuc, ministerul Justiției, Tiberiu Nițu e procuror general, iar Sebastian Ghiță, patronul RTV, câștigă pe bandă rulantă proiecte de achiziții publice. Și vorbim doar de partea vizibilă a aisbergului.
Partidul Mișcarea Populară va tăia tentaculele acestei caracatițe care se cheamă PSD. Pentru că nu dorim să vedem din nou bubele sistemului comunist: întărirea controlului, plasarea incompetenților în toate structurile, ingrediente importante din perspectiva exercitării puterii, griparea mecanismelor instituționale, promovearea ineficienței și a corupției, cu efecte grave pentru capacitatea de administrare a țării, la nivel central și local.

Deputat,
Clement Negruţ

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com