Competiţie în PNL Alba pentru alegerile parlamentare

23 septembrie 2012 16:430 comments

Conducerea PNL Alba s-a întâlnit, în acest sfârşit de săptămână, când au avut loc Biroul Permanent Judeţean şi Delegaţia Permanentă, pentru a stabili candidaturile la alegerile parlamentare.
Liberalii au amânat cu două săptămâni stabilirea candidaţilor la alegerile parlamentare din acest an, după ce au constatat că pe unele colegii există şi mai multe candidaturi.
Pe două colegii au fost înregistrate câte cinci candidaturi, astfel că s-a luat decizia ca procesul de depunere a candidaturilor să fie prelungit cu încă o săptămână, după care va urma o săptămână de sondaje, pentru a stabili care este candidatul cu cele mai mari şanse.
Potrivit protocolului cu PSD, PNL Alba va propune candidaţii în patru colegii parlamentare, unul la Senat trei la Camera Deputaţilor. Unele candidaturi sunt surprinzătoare, mai ales în Colegiul de Deputaţi Alba Iulia şi la cel de la Cugir – Zlatna
La Colegiul Senatorial 1, singurul care şi-a anunţat până acum intenţia de a candida este Teodor Atanasiu, preşedintele PNL Alba şi actual deputat. Probabil în acest colegiu nu se vor mai înregistra alte candidaturi.
În colegiul pentru deputaţi Alba Iulia s-au înregistrat, până în prezent, cinci candidaţi: Călin Potor, deputat în funcţie pe acest colegiu, Gabriel Pleşa (preşedintele PNL Alba Iulia şi consilier local), Nicolae Popa (actualul director general adjunct al APDRP şi fost deputat PNL în legislatura 2004-2008), Elena Igna (preşedinta organizaţiei de femei a PNL Alba) şi Simone Albani (vicepreşedinte PNL Alba şi conilier local la Alba Iulia).
Un alt colegiu disputat este Cugir – Zlatna. Aici vor să candideze Mihai Nicuşor (vicepreşedinte PNL Alba şi consilier judeţean), Emil Muntean (vicepreşedinte PNL Cugir), Cornel Berindei, Florin Roman (vicepreşedinte PNL Alba şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba) şi Dan Simedru.
În colegiul Sebeş – Blaj, revenit liberalilor după ce au făcut „schimb” cu PSD, nu s-a înregistrat nicio candidatură, dar conducerea PNL Alba a precizat că în această săptămână se aşteaptă depunerea de candidaturi şi pentru acest colegiu.
În Alba, deocamdată, niciun partid politic nu are candidaţii bătuţi în cuie pentru alegerile parlamentare. Colegii din USL ai liberalilor din Alba, respectiv PSD Alba, ne-au comunicat faptul că şi ei au mai mulţi candidaţi pe colegiile ce le revin, fără a preciza numele acestora, iar candidaţii vor fi stabiliţi şi aici în urma unui sondaj. De asemenea, PDL Alba a prezentat o listă cu posibilii candidaţi, din care se vor alege, după un sondaj în cadrul partidului, candidaţii pentru alegerile parlamentare.
Alegerile parlamentare vor avea loc pe 9 decembrie.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com