COMUNICAT DE PRESĂ- PNL Alba către Mircea Hava: Domnule primar PDL e ceasul al 12-lea. Tic – tac…

8 aprilie 2013 11:210 comments

 

big_sigla-pnl-logo-300x102

Am observat cu toţii numeroasele luări de poziţie ale primarului municipiului Alba Iulia, dl. Mircea Hava, referitoare la proiectul de regionalizare a României. Apreciem că dl. primar PDL are un număr de declaraţii impresionant pe acest subiect. E lface glume şi glumiţe chiar despre sacrificii personale pe care ar urma să le facă pentru judeţul nostru.Dar cam atât. Cunoscătorii spun însă că el ar fi mai interesat de fapt să dea semnale actualei puteri, de frica dosarelor tot mai numeroase şi păguboase, cercetate de DNA. Numai că o veche vorbă românească zice că „De ce ţi-e frică nu scapi!”.
Dincolo de declaraţiile sale politice goale şi lipsite de conţinut, în calitate de cetăţeni ai oraşului îl întrebăm: De ce nu suntem pregătiţi de regionalizare? Îl întrebăm pe dl. primar PDL, întrucât domnia sa conduce acest oraş de peste 20 de ani, comportându-se de foarte multe ori ca un baron pe propria lui moşie. Vă întrebăm, aşadar, domnule primar PDL de ce nu aţi reuşit să aduceţi investitori puternici care să creeze locuri de muncă bine plătite în Alba Iulia? Dacă ne uităm peste gard vom vedea un parc logistic la Turda, investitori puternici la Sibiu şi Deva. La noi de ce nu s-a putut? De ce investitorii au fost alungaţi domnule primar PDL? Ne întrebăm de ce timp de 20 de ani, Alba Iulia nu a reuşit să aibă o sală polivalenta, o zonă de dezvolatare economică reală, de ce conducem detatşat în topul ruşinos al şomajului din ultimii ani ani? Ca albaiulieni ne întrebăm de ce tinerii oraşului, fără speranţă, pleacă spre alte zări şi tari, ca să îşi caute un rost în viaţă? Întrebam şi noi dacă este normal ca primăria să nu aloce nici un leu pentru reabilitarea secţiilor din Spitalul judeţean, ai cărei pacienţi majoritari sunt din Alba Iulia? Este normal ca să plătim milioane de euro pentru un transport civilizat şi limuzine de lux pentru directorii STP, sau am putea ca parte din aceste milioane să fie folosite pentru aparatura medicală la spitalul judeţean?
Va mai întrebăm domnule primar PDL dacă timp de 20 de ani nu era cazul să avem şi noi un teatru la Alba Iulia, un cinematograf, ca să nu vorbim de filarmonica, pentru că albaiulienii să nu mai facă drumul Clujului pentru un film sau spectacol de calitate? În privinţa aeroprtului, în calitate de şef al PDL poate aflăm şi noi de am refuzat oferta Sibiului, în realizarea aeroportului comun Alba – Sibiu? Vă întrebăm şi dacă vi se pare normal ca bazinul olimpic sau ştrandul de la Schit să stea pe „sec”, iar albaiulienii să facă drumul Alba Iulia – Deva dus-întors pentru o baie în verile toride?
O să ne vorbiţi din nou de investiţiile din Cetate, necesare şi binevenite, dar oare ce câştigă albaiulianul în propriul buzunar din această investiţie scumpă, de circa 100 de milioane de euro? Câte locuri de muncă ne-a adus Cetatea nouă albaiulienilor domnule primar al PDL!? De ce în Oarda, Barabant, Pâclişa, Partoş sau zonele limitrofe nu avem apă şi canal, iar străzile sunt scufundate în noroi, în condiţiile în care şi albaiulienii de aici plătesc taxe şi impozite de „orăşeni”, pe care le-aţi majorat în acest an. Sunt doar câteva întrebări aflate pe buzele albaiulienilor, la care trebuie să răspundeţi. Vorbim de domnia dumneavoastră exclusivă de…20 de ani, de multă răbdare de care am dat dovadă că şi contribuabili.
Speram să vă rezolvaţi tot mai numeroasele probleme penale şi să dovediţi în instanţă ca nu aţi prejudiciat bugetul cu milioane de euro, aşa cum va acuza procurorii DNA. Sperăm că lucrările de zeci de milioane de euro adjudecate doar de firmele de casă ale PDL în Alba Iulia au meritat să aveţi un somn liniştit. Şi mai speram că Cetatea Alba Iulia va reveni albaiulienilor după ce aţi „maritata-o” pe 49 de ani, la preţul unui cartuş de ţigări, unei firme apropiate PDL.
Aţi aruncat în derizoriu şi în băşcălie polul de dezvoltare economică Alba Iulia- Sebeş, Capitală Culturală Europeană, un festival internaţional Vauban, care să aducă bani şi locuri de muncă, pentru albaiulieni, mai nou sală polivalentă, toate fiind proiecte pe care vi le-a propus PNL Alba. Aţi pus cruce fotbalului albaiulian înainte de aniversarea a 90 de ani de la înfiinţarea Unirii, scoateţi în stradă juniorii, sperăm că nu veţi râde şi stadionul Cetate ca să mai faceţi un mall cu prietenii dvs. Vă adresam o rugăminte domnule primar PDL să nu luaţi în băşcălie regionalizarea, aşa cum aţi făcut cu proiectele de dezvoltare locală ale Alba Iuliei în ultimii 20 de ani. Timpul trece…e ceasul al 12-lea …tic-tac…

Biroul de presă al PNL Alba

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com