COMUNICAT: Proiectul consilierilor locali USR PLUS Cugir privind transparența Primăriei și a Consiliului Local a fost respins de PNL Cugir.

19 aprilie 2021 10:460 comments

 

Unul dintre obiectivele asumate de către grupul consilierilor locali USR PLUS Cugir este deschiderea Primăriei și a Consiliului Local către cetățeni. Obiectivul nostru poate fi realizat prin intermediul transparentizării și a accesului la informații de interes public. De asemenea, această hotărâre responsabilizează administrația publică față de cetățean și stimulează participarea activă a cetățeanului în viața comunității. Un principiu de bază al instituțiilor este acela că se află în slujba comunității și implicit a cetățeanului. Astfel că, suntem obligați să eliminăm barierele între instituții și cetățean și să promovăm un dialog continuu prin intermediul instrumentelor de consultare. Nu putem pretinde cetățenilor să se implice în viața politică, socială, economică, culturală și administrativă a orașului Cugir, fără a le oferi posibilitatea de a avea acces la informații în timp real.

Proiectul înaintat de către grupul consilierilor locali USR PLUS prevedea transmiterea în direct a ședințelor Consiliului Local și postarea documentelor în legătură cu achizițiile publice, urbanism și ocuparea funcțiilor publice.

Nu ne ascundem de cetățeni și ne-am asumat că vom fi un liant între ei și instituțiile publice. Avem un mandat clar din partea cugirenilor, pe care dorim să îl respectăm.

Consilierii USR PLUS sunt activi în ședințele Consiliului Local, cerând rapoarte de activitate, pe bune, de la instituțiile subordonate Primăriei și Consiliului Local și cer explicații privind cheltuirea banului public.

BIROU PRESA USR PLUS

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com