Consilierii liberali din Alba Iulia: Cheltuim prea mulţi bani pe festivaluri la Alba Iulia

2 iulie 2013 14:350 comments

DSC09381În cadrul conferinţei săptămânale a PNL Alba Iulia consilierii locali, Gabriel Pleşa, Rareş Buglea şi Daniel Zdrânc au făcut câteva acuze la adresa municipalităţii din Alba Iulia, spunând că în oraşul reşedinţă de judeţ se cheltuie foarte mult, din bugetul local, pe organizarea de festivaluri care costă foarte mult, când s-ar putea ca o parte din aceşti bani să meargă spre alte investiţii nefinalizate la Alba Iulia, dând exemplul Bazinului Olimpic din Alba Iulia.
„Dacă mai renunţăm la festivaluri putem acumula bani pentru finalizarea lucrărilor la Bazinul Olimpic. La Alba Iulia de trei ani nu putem finaliza această lucrare pe când la Deva se construieşte un Aqualand în patru luni” a spus Rareş Buglea. Gabriel Pleşa a adăugat faptul că speră ca la ultima rectificare bugetară la alba Iulia să se aloce bani pentru Bazinul Olimpic din Alba Iulia. În cazul în care nu se va întâmpla acest lucru, a spus Pleşa, consilierii iberali se vor opune rectificării bugetare. „Lumea este mulţumită de festivaluri dar eforturile financiare sunt foarte mari, sumele sunt mari în acest an de austeritate. În week-endul ce a trecut a fost al şaselea festival în cetate. Personal nu sunt de acord că au fost şase săptămâni la rând cu festivaluri iar la multe dintre ele a fost foarte puţină lume iar eforturile financiare au fost mari. Am început să cerem date de la executivul primăriei în ce mod s-au cheltuit banii alocaţi. Suntem pasaţi dintr-o parte în alta. În acelaşi timp trag şi un semnal de alarmă, dacă spectacolele sunt bune la organizare mai trebuie lucrat. Sunt şi lucruri bune dar şi multe rele în aceste festivaluri” a spus Gabriel Pleşa.
Consilierul local liberal, Daniel Zdrânc a psus că numai pentru Zilele Oraşului s-au cheltuit 449.673 RON. „În toate zilele se organizează astfel de evenimente dar vin şi bani din sponsorizări nu doar din bugetul local. Nu zice nimeni să nu dăm bani dar sunt foarte mulţi bani. În şedinţa de CL Alba Iulia, s-a aprobat suma de până la 450.000 lei pentru Zilele Oraşului şi s-au cheltuit aproape toţi banii” a declarat Daniel Zdrânc.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com