Corupţii trebuie să plătească!

30 mai 2012 00:010 comments

Ultimele sondaje de opinie şi analizele politice confirmă încrederea de care se bucură Călin Potor, candidatul USL la Primăria Alba Iulia. În momentul de faţă Călin Potor este cotat cu 42 la sută din voturi şi are prima şansă la Primăria Alba Iulia. Site-ul econtext.ro a publicat recent o analiză care reuneşte ultimele sondaje de opinie efectuate de institute specializate, dar şi de publicaţiile locale. Potrivit acestora Călin Potor se situează pe prima poziţie şi este considerat câştigătorul alegerilor din 10 iunie 2012. Analiza econtext.ro a luat în calcul sondaje realizate de CURS, CSOP, GeoPOL, Centrul de Studii şi Cercetari Infopolitic (CSCI), Asociaţia pentru Transparenţă şi Libertate de Expresie şi multe publicaţii locale. Rezultatul confirmă declaraţiile noastre. Călin Potor conduce în preferinţele electoratului din Alba Iulia cu un avans de peste şapte procente în faţa actualului primar al municipiului.
Justiţia confirmă declaraţiile mele din ultima perioadă şi anume că există suspiciuni temeinice de corupţie care planează asupra unor membri marcanţi ai PDL Alba. Este şi cazul lui Silviu Bian, condamnat recent de către Tribunalul Bucureşti la 9 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Să fim bine înţeleşi, nu ne bucurăm de necazul unui om. Dar suntem de părere că cei care sunt dovediţi că sunt corupţi trebuie să plătească.
Numele lui Silviu Bian apare şi în dosarul subvenţiilor date de către Consiliul Local Alba Iulia societăţii care efectuează serviciul de transport public, unde Bian era cenzor în momentul declaşării audierilor de către DNA. Dânsul era în acelaşi timp preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, numit de către PD-L şi cenzor la o societate comercială privată ce primea subvenţii din partea administraţiei locale. Ani de zile a avut acces la toate datele contabile şi a ştiut clar ce sume au fost primite de la primărie şi cum s-au cheltuit. Conflict de interese clar, dar care nu a fost sancţionat în nici un fel de autorităţile statului. Totul a ieşit la iveală în acest an când conducerea primăriei a fost audiată timp de mai multe zile pentru acordarea unor subvenţii societăţii de transport. Suma este de aproximativ 7 milioane de euro, iar procurorii au suspiciuni că această sumă nu a fost acordată legal.
Primarului şi celor doi viceprimari li s-a pus sechestru pe case, maşini şi conturi, iar în presa locală a apărut copia unui extras de carte funciară care demonstrează negru pe alb că aceştia au sechestru asigurator pe avere pentru suma de 29 milioane de lei. Exact ce spuneam noi: există suspiciuni din partea procurorilor privind acordarea respectivelor sume de bani pentru echipa de fotbal şi pentru subvenţiile la transport iar în aceste condiţii se procedează la impunerea sechestrului. Sechestrul pus confirmă ceea ce ştie toată lumea din Alba Iulia dar nu are nimeni curajul, cu excepţia lui Călin Potor, să spună în public: există mari suspiciuni de corupţie în primăria Alba Iulia, iar sumele despre care se vorbeşte în aceste dosare de la DNA este de ordinul milioanelor de euro. Două milioane în dosarul cu fotbalul şi şapte milioane de euro în cel cu subvenţiile la transportul în comun. Până acum.
Din cauza acestor oameni şi a problemelor pe care le au cu justiţia, Alba Iulia a ajuns să fie caracterizată la nivel naţional ca un pol al corupţiei, ca un oraş în care administraţia comite ilegalităţi, iar cel care are de suferit este cetăţeanul. Sperăm ca toate aceste dosare să fie soluţionate cât mai repede, iar cei vinovaţi să fie pedepsiţi.
CĂLIN POTOR,
Candidatul USL la Primăria Alba Iulia

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com