CPECA Alba: Bilet spre adolescenta

3 martie 2017 08:290 comments

În perioada martie-iunie 2017, se desfăşoară în paralel, la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia şi la Şcoala Gimnazială nr. 5 Mediaş, proiectul regional „Bilet spre adolescenţă”.

Organizat de Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba şi Sibiu (CPECA), proiectul vrea să aducă în şcoli educaţie nonformală, în vederea dezvoltării personalităţii de tip asertiv şi a mecanismelor de coping necesare în adoptarea deciziilor corecte şi responsabile în legătură cu consumul de tutun, alcool şi alte droguri, adresat unui număr de 318 elevi, cu vârsta cuprinsă între 8 şi 11 ani, din ciclul primar din cadrul celor 2 unităţi şcolare.

Pe durata implementării proiectului se vor desfăşura câte 6 activităţi interactive, cu fiecare clasă implicată în proiect.

„Copilăria mijlocie a fost adesea descrisă ca fiind „anii cei mai frumoşi” din viaţa unui copil. Creşterea este mai lentă în această perioadă de dezvoltare, iar copiii sunt expuşi multor experienţe noi care pot să creeze anxietate şi nesiguranţă, dar şi multe emoţii pozitive.

În prezent, copiii nu se confruntă doar cu problemele normale ale dezvoltării, ci şi cu o mulţime de factori de stres care nu apăreau la generaţiile anterioare şi care îi pot copleşi. Ca profesori, părinţi şi profesionişti avem nevoie de toate resursele pe care le putem aduna pentru a salva copiii de comportamentele distructive”, se arată într-un comunicat CPECA Alba.

Programele centrate pe prevenire facilitează aspecte legate de dezvoltare, ajutând copiii să accepte o îmbunătăţire a propriului eu, abilităţile de relaţionare interpersonală, strategiile de rezolvare de probleme şi de luare a deciziilor, abilităţile de a face faţă emoţiilor problematice şi o perspectivă mai flexibilă asupra vieţii.

 

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com