De vorbă cu preşedintele Partidului Verde al judeţului Alba, Leonhardt Edmund Cristian, candidat la Primăria municipiului Alba Iulia

5 iunie 2012 15:220 comments

– În primul rând, d-nule Leonhardt Edmund Cristian, cine sunteţi?
– Sunt un albaiulian născut în Alba Iulia la data de 07.12.1974 şi am 37 de ani. Mă trag dintr-o familie de patroni, bunicul meu având brutărie în Alba Iulia, pe strada Traian, înainte de venirea comuniştilor. Sunt absolvent al Colegiului de Electronică şi al Facultăţii de Calculatoare din Sibiu, sunt căsătorit şi am o fetiţă de 5 ani jumătate.
– Cu ce vă ocupaţi?
– De 7 ani sunt administratorul unei societăţi comerciale în domeniul calculatoarelor şi al aparatelor de marcat fiscale, fiind destul de cunoscut în Alba Iulia, având contact cu multe societăţi comerciale din Alba.
– Ce planuri aveţi de viitor în politică?
– Vreau să vă spun că sunt preşedintele Partidului Verde din judeţul Alba de 2 luni de zile, fiind rugat să ocup această funcţie şi să mă ocup de organizarea alegerilor. Eu sunt cu ecologiştii din 2001, dar am fost în linia a doua, fiind preocupat de cariera mea profesională. Noi ne dorim pentru aceste alegeri să obţinem un loc în consiliul local pentru a fi în legătură cu lumea politică locală şi pentru a exista o mică concurenţă în acest capitalism în care totul este o afacere, inclusiv politica, iar unde nu există concurenţă nu există democraţie.
– Ce vreţi să faceţi pentru Alba Iulia dacă veţi câştiga alegerile locale?
– În primul rând aş vrea să fac şi nu cred că ar costa mult acest lucru, aş vrea să fac pentru Cetate parcuri împădurite, cele care sunt în prezent nu sunt parcuri, sunt nişte tragedii de unde te ia cu salvarea la amiază vara, centrul mai are deocamdată 2 parcuri frumoase cu copaci care ţin umbră şi te poţi simţi bine chiar dacă afară sunt 30 grade.
În al doilea rând trebuie găsiţi investitori străini, la noi în Alba Iulia sunt tot investitori care scot banii din oraş şi din ţară, gen: Kaufland, Dedeman, Penny, Ambient etc. Trebuie găsiţi investitori care să aducă bani în oraş, nu să îi scoată.
– Ce şanse credeţi că aveţi pentru aceste alegeri?
– La aceste alegeri eu şi echipa mea suntem resemnaţi, ne mulţumim şi cu un loc la consiliul local, dar promitem că peste 4 ani altfel o să se ştie despre ecologiştii şi Partidul Verde în Alba Iulia.
– Ce puteţi să ne spuneţi despre echipa dv. care candidează la consiliul local?
– În prezent suntem puţini, nu suntem decât 9 oameni. Eu, ca şi preşedinte de partid, am avut pretenţia ca oamenii trimişi de Partidul Verde la consiliul local să aibă venituri peste media populaţiei, dar sper ca peste 4 ani aceştia să fie mult mai mulţi în acest partid. Membrii Partidului Verde care sunt pe lista candidaţilor la consiliul local sunt toţi oameni cu afaceri proprii, administratori de firme trecuţi prin viaţă care am învăţat pe pielea noastră cum se fac banii. Toţi suntem oameni realizaţi la casele noastre, care muncim de dimineaţa până seara pentru banii pe care-i obţinem, nu suntem de meserie “OAMENI POLITICI” şi nici nu vrem să fim, eu personal vreau să tratez politica ca pe un hobby, un hobby foarte bine făcut.
– Ce v-a deranjat în toţi aceşti ani la actuala clasă politică locală?
– Ce m-a deranjat în mare în ultimii 8 ani am şi spus în fluturaşii şi afişele partidului şi unii s-au găsit să îmi spună că “a, păi asta a fost demult”, nu trebuie să uităm şi să sancţionăm în alegeri că altfel nu avem cum ce fac aleşii noştri:
1. Pentru copacii din Parcul Custozza din faţa Univ. 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia mergeţi la vot;
2. Pentru cetăţenii care nu au fost luaţi în seamă când au protestat pentru Parcul Custozza mergeţi la vot;
3. Pentru cei care au protestat împotriva punerii taxelor pe morminte în cimitirul municipal Alba Iulia şi nu au fost luaţi în seamă, mergeţi la vot, nu ştiu cât de albaiulieni sunt cei care au luat această decizie dar eu am 8 morminte în acel cimitir şi familia mea a investit în realizarea lor peste 30 mii lei în timp, nu mi se pare corect ceea ce au făcut;
4. Pentru cei care au protestat pentru punerea taxei de parcare pe marginea drumului, chiar dacă nu era parcare amenajată şi nu au fost luaţi în seamă, mergeţi la vot;
La toţi aceştia li s-a spus că hotărârea consiliului local este la rang de lege, atunci să punem oameni acolo care ştiu să facă legea.
– Credeţi că vă veţi descurca dv. şi cei din partidul dv. în consiliul local?
– Nu poate fi cu nimic mai greu decât administrarea unei firme private
Vă mulţumim pentru timpul acordat şi vă urăm succes în alegeri.
– Vă mulţumesc.
A consemnat Octavian Popescu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com