Deputatul Atanasiu: Tandemul Potor-Atanasiu candidează şi câştigă

12 februarie 2012 15:472 comments

Preşedintele PNL Alba a dat o replică faţă de anumite comentarii făcute în presă de către reprezentanţii PDL Alba.
Deputatul Teodor Atanasiu: „În primul rând vreau să le transmit celor de la PDL o veste proastă: nu ne-am certat, iar tandemul Potor-Atanasiu candidează şi câştigă alegerile locale de la Alba Iulia şi din judeţul Alba. Să le fie foarte clar. Al doilea lucru pe care vreau să-l transmit este să lase mai încet critica la adresa adversarilor politici şi să explice cetăţenilor cum se face că ei, deşi fac numai lucruri bune, populaţia o duce tot mai prost?
Cum se face că Hava şi Dumitrel sunt cei care clădesc asiduu de ani de zile municipiul şi judeţul şi populaţia din Alba şi în special din Alba Iulia o duce tot mai rău? Cum se face că ei conduc tot mai bine şi noi am ajuns pe locul 1 la şomaj în Transilvania? Cum se face că ei conduc tot mai bine, iar noi am ajuns cel mai sărac judeţ din Transilvania? Cum se face că ei conduc tot mai bine şi avem cele mai puţine locuri de muncă create din întreaga ţară? Astea sunt întrebările la care trebuie să răspundă stimabilii noştri conducători, nu dacă le place de Potor, de Atanasiu sau de alt cetăţean al judeţului din taxele şi impozitele cărora îşi iau ei salariile şi şpăgile. Deci ei vor trebui să răspundă cum au reuşit să conducă atât amar de ani municipiul şi judeţul, şi populaţia să o ducă tot mai prost?
Cum au reuşit să sprijine cu toate forţele Guvernul şi preşedintele Băsescu, şi populaţia să o ducă tot mai prost? Astea sunt întrebările la care trebuie să răspundă, nu dacă le place cum se împacă Potor cu Atanasiu…
În rest, vreau să vă spun că am asistat în această săptămână la cea mai mare cacialma care a fost dată românilor în ultimii zeci de ani: ni s-a prezentat marea schimbare de către Traian Băsescu în urma protestelor românilor din întreaga ţară. Ce a înţeles Traian Băsescu din faptul că românii vor o altă clasă politică? Vor o clasă politică curată, vor oameni politici verticali, vor oameni politici care să-i reprezinte. Ce a înţeles Traian Băsescu? Că trebuie să pună un securist prim-ministru, că trebuie să încurajeze pe trădătorii de electorat şi de partide care se plimbă dintr-o parte în alta, dându-le drept cadou posturi ministeriale, că acolo unde trebuie să întinerească, întinerirea trebuie făcută cu aghiotanţii şi consilierii celor care au plecat huliţi de popor.
De fapt, ce a realizat Traian Băsescu cu noul guvern? A realizat rămânerea aceleiaşi camarile pentru a trage resursa financiară a Statului Român. Ei n-au vrut să dea pe mâna unor oameni curaţi şi competenţi conducerea ministerelor, pentru că asta îi rupea pe domnii din PD de resursele bugetare şi naturale ale Statului Român. Ei au vrut să fure în continuare, au vrut să fure aceiaşi oameni, chiar dacă de data asta nu o mai fac direct, ci prin intermediul aghiotanţilor şi consilierilor, şi ne-au prezentat cea mai mare cacialma posibilă: întinerirea Guvernului României. Noi dorim o întinerire a clasei politice, dar nu cu aghiotanţii şi consilierii celor care ne-au furat până acum, noi dorim o întinerire a clasei politice, dar cu oameni competenţi, nu cu oameni care reuşesc la 34 de ani să-şi termine o anonimă facultate de sport la privat (n.a. – ministrul Dezvoltării şi Turismului, Cristian Petrescu), nu cu oameni care erau învăţători şi care după aceea îşi cumpără 4 masterate (n.a. – ministrul Muncii, Claudia Boghicevici). Ne dorim nu numai o întinerire, ci o primenire cu oameni verticali şi curaţi”.
Întrebat dacă se rupe alianţa PSD-PNL, deputatul Atanasiu a declarat: „nu înainte de a scăpa de Traian Băsescu şi ciuma lui. De asta am făcut USL-ul, ca să scăpăm de Traian Băsescu, să scăpăm de un regim nedemocratic care s-a instaurat în România. După ce vom scăpa, putem să discutăm despre democraţie şi ce vreţi”. Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com