Deputatul Călin Potor a vorbit la Alba Iulia despre alegerea sa: PNL

9 decembrie 2010 00:041 comment

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul PNL din Alba Iulia, deputatul Călin Potor a fost prezentat în mod oficial opiniei publice ca membru al Partidului Naţional Liberal. Coincidenţa a făcut ca ieri, la aceeaşi masă, să stea doi foşti combatanţi sub umbrela unui alt partid. Astfel, purtătorul de cuvânt al PNL Alba, Angelica Mocan (fost membru PSD şi candidat pentru Camera Deputaţilor din partea PSD pe Colegiul Alba Iulia) şi deputatul Călin Potor (fost preşedinte al PD-L Alba Iulia şi câştigătorul competiţiei pentru Camera Deputaţilor din partea PD-L pe Colegiul Alba Iulia) s-au aflat ieri în sediul PNL, ca membri ai acestui partid.

Aprecieri de „Bun venit!”

Purtătorul de cuvânt al PNL Alba, Angelica Mocan a avut cuvinte de laudă şi de apreciere la adresa fostului său combatant din colegiul 1: „Domnul Potor este un reputat profesionist, notoriu prin seriozitatea, responsabilitatea şi respectabilitatea domniei sale, indiferent că vorbim de medicul, viceprimarul, managerul sau deputatul Călin Potor. O biografie politică autentică, construită prin muncă, susţinută şi îndelungată în timp în sânul comunităţii, nu poate să recomande decât ca remarcabilă prezenţa domniei sale în rândul PNL Alba”.
Oarecum flatat de prezentarea aproape academică realizată de noua sa colegă de partid, liberalul Călin Potor şi-a început ieri primul discurs în sediul PNL Alba Iulia reafirmându-şi intenţia clară de a da judeţului Alba o conducere mai bună şi mult mai umană, lansând însă şi un nou atac la adresa fostului său susţinător, Mircea Hava. Acesta este în viziunea liberalului Călin Potor „cel care a votat din statura de vicepreşedinte al PD-L la nivel naţional, alături de Elena Udrea, Roberta Anastase şi Boc ceea ce se întâmplă acum în România”.
Motivul pentru care deputatul Călin Potor a ales să vină în PNL a fost descris de acesta fără a vorbi despre istoria şi faptele măreţe ale înaintaşilor (pe care de altfel nici mulţi dintre actualii membri nu au habar), ci s-a axat pe planurile de viitor, dezideratul declarat fiind în mod evident câştigarea Primăriei Alba Iulia la viitoarele alegeri: „Vin la PNL pentru că aici sunt soluţiile pentru România şi mai ales pentru judeţul Alba şi pentru Alba Iulia. Nu este totul însă să ai soluţii, ci să şi câştigi nişte alegeri pentru a fi în executiv să poţi să le implementezi. Din acest punct de vedere, PNL are candidatul la Preşedinţia României cel mai bine cotat, o echipă judeţeană foarte bine sudată şi puternică şi organizaţii locale, inclusiv la Alba Iulia, extrem de bine articulate şi harnice. Practic, la nivelul judeţului Alba este o realitate: PNL este singurul partid adevărat de opoziţie”, a spus deputatul liberal Călin Potor.
De altfel, după cum îşi doreşte proaspătul liberal, în următorul ciclu electoral (alegeri locale, generale şi prezidenţiale), PNL are cea mai mare şansă de a deveni principalul partid politic din România şi din judeţul Alba, care se va traduce printr-o îngălbenire aproape totală a judeţului. Astfel, Potor a schiţat şi ţintele pe care şi le propune echipa liberalilor: funcţiile de primari din Alba Iulia, Aiud, Cugir, posibil Ocna Mureş şi Zlatna, iar „la Sebeş va fi ceva mai mult galben”; preşedinţia Consiliului Judeţean Alba şi o majoritate în rândul consilierilor judeţeni, dar şi în mai multe consilii locale din judeţ.

Florin Soare

1 Comment

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com