Deputatul Florin Roman a pus ochii pe Viorica Dancila!

27 februarie 2019 21:174 comments

Doamna Dăncilă să vină să răspundă în Parlament pentru efectele nocive ale OUG 114/2018!

 

Domnule președinte de ședință,

Stimați colegi,

 

PNL a avertizat încă de la adoptarea OUG 114/2019 de către Guvernul Dăncilă că această ordonanță este una toxică, iar efectele negative ale acesteia se vor răsfrânge asupra întregii economii!

 

Din acest motiv, Grupul parlamentar al PNL i-a solicitat conducerii Camerei Deputaților s-o invite pe doamna prim-ministru Dăncilă, săptămâna viitoare, în Parlament, la Ora Primului-ministru, pentru a da explicații cu privire la această ordonanță care bagă practic România în faliment!

Dar, deși PNL a făcut toate demersurile parlamentare regulamentare, doamna Dăncilă nu a dat încă un răspuns cert cu privire la participarea dumneaei la o astfel de dezbatere în Parlament pe tema OUG 114/2018, o temă arzătoare, extrem de importantă, atât pentru întreprinzătorii din România, cât și pentru toți cetățenii, ale căror buzunare vor fi temeinic golite de creșterea prețurilor și nu numai.

 

Astfel, așa cum PNL a avertizat, ANRE a majorat deja tarifele pentru distribuția energiei electrice și a gazului, deși în declarațiile sale publice Guvernul Dăncilă garanta că nu se va întâmpla acest lucru și că această ordonanță nu-i va afecta pe cetățeni!

 

Doamnelor și domnilor deputați,

 

 

Iată că efectele nocive ale acesteia se fac deja simțite prin majorarea prețurilor la gaze și energie, dar și în privința pericolului ca românii să rămână fără banii acumulați în fondurile Pilonului II de pensii, deoarece administratorilor acestora li s-au impus niște condiții imposibil de pus în aplicare prin această ordonanță.

 

Mai mult decât atât, efectele negative ale acestui act normativ – o invenție cinică a consilierului Vâlcov – le explodează românilor în fiecare zi în față, fie prin creșterea tumultoasă a cursului de schimb, fie prin creșterea prețurilor la utilități și alte servicii sau chiar prin înăsprirea condițiilor de creditare, dar și prin creșterea la plafonul maxim a taxelor și a impozitelor locale.

 

De asemenea, această ordonanță de urgență generează și creșterea cheltuielilor pentru autoritățile locale și pentru instituțiile statului care gestionează obiective de investiții, ca urmare a creșterii devizelor pentru companiile din construcții! Iar aspectele prezentate mai sus reprezintă doar câteva dintre efectele bombă ale acestei OUG!

 

Toate aceste probleme trebuie de urgență clarificate de către doamna Dăncilă, în calitate de prim-ministru, care are obligația să vină în Parlament atunci când este invitată de către grupurile parlamentare și să răspundă în fața Parlamentului pentru deciziile sale controversate!

 

 

 

 

Vă mulțumesc!

 

Florin-Claudiu ROMAN,

        deputat PNL de Alba

 
 
 
 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com