Distrugând imaginea României, Băsescu arată cât de disperat e să rămână la putere

23 iulie 2012 17:510 comments

Traian Băsescu se teme de un singur lucru: de puterea oamenilor care prin vot îl pot trimite acasă la Referendumul din 29 iulie. Unii spun că odată plecat de acolo, s-ar putea să petreacă ceva timp şi pe la procuratură pentru o mulţime de dosare unde el sau ai lui au călcat pe bec. Oricum ar fi, această spaimă de votul oamenilor se vede cu ochiul liber la preşedintele suspendat. Probabil, Băsescu nu poate accepta că puterea lui se termină şi face orice legal sau nu, moral sau nu, ca să ţină de scaun.
Am asistat în ultimele săptămâni la o campanie furibundă a găştii lui Traian Băsescu prin care au denigrat orice şi pe oricine doar pentru a-l salva pe acest om bolnav de putere. Au spus orice fără să le mai pese de nimic! Că nu mai e democraţie în România, ca e lovitură de stat, că vin ruşii, că se încalcă legile şi Constituţia şi, mai nou, că cineva (cine oare?!) de fapt ar vrea să distrugă statul român… Vă imaginaţi dragi români la ce aberaţii s-a ajuns din partea acestui individ?!? Şi de ce? Doar ca să nu îşi piardă scaunul, butoanele şi dosarele atât de dragi lui!
Oricum am lua-o, acest referendum este despre Traian Băsescu fie că îi place lui sau nu. Este un moment în care judecăm ceea ce a făcut rău sau bine. Poate unii sau alţii exagerează, dar fiecare din noi are dreptul să facă această judecată la urne.
Spre deosebire de Traian Băsescu, cel care distruge imaginea unei ţări întregi doar pentru că lumea nu mai e de acord cu el şi pârjoleşte tot în urma lui, noi ceilalţi şi o largă majoritate parlamentară, respectăm voinţa oamenilor. Noi vrem să vedem, acum în 2012, la vot, prin cel mai DEMOCRATIC gest, dacă românii îl mai vor sau nu pe Băsescu drept preşedinte. Curtea Constituţională a spus clar că a încălcat legea supremă ca preşedinte. Acum e rândul oamenilor.
În schimb, Băsescu a încercat în aceste săptămâni, prin tot felul de chichiţe juridice, prin şmecherii şi oameni puşi în funcţii cheie, dar şi printr-o propagandă mizerabilă SĂ EVITE VOTUL. EL A LUPTAT permanent pentru CA TU SĂ NU AI ŞANSA să votezi. De ce? Pentru că ştie că nu mai e dorit şi luptă prin mijloace extreme şi disperate să îşi salveze puterea şi acoliţii.
Zilele acestea se duce o luptă clară între o tabără a democraţiei – care vrea ca oamenii să aibă dreptul să spună cine trebuie să îi conducă, şi de celaltă parte o tabără a trecutului securist şi mizerabil reprezentată de Băsescu şi ai lui – care vrea ca oamenii să nu poată vota, care vrea ca oamenii să fie confuzi şi să îşi ignore dreptul de vot. Eu vă chem, orice opţiune aţi avea, cu respectul pe care l-am avut întotdeauna pentru actul democratic al votului, să mergeţi pe 29 iulie la Referendum şi să spuneţi încotro trebuie să meargă ţara noastră, cum trebuie să arate viitorul copiilor noştri! Şi nu uitaţi, puteţi vota oriunde v-aţi afla, în orice oraş sau comună, în orice secţie de vot – pentru că e un referendum naţional, al tuturor românilor, oriunde sunt aceştia!

Florin Roman

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com