Doua filiale ALDE au afirmat clar ca doresc candidatura lui Tariceanu la Cotroceni!

15 iunie 2019 18:261 comment

Preşedintele ALDE Sibiu. Ovidiu Gheorghe Tocaciu, a scris, vineri, pe pagina de Facebook a filialei că dezminte informaţiile „eronate” potrivit cărora Călin Popescu Tăriceanu ar dori să renunţe la alegerile prezidenţiale.

„Toată această neînţelegere a pornit în urma unei declaraţii făcute la scurt timp după alegerile europarlamentare. Preşedintele Tăriceanu , întrebat despre o candidatură la prezidenţiale, a declarat, textual: <În acest moment candidatura la prezidenţiale nu intră în discuţie în ceea ce mă priveşte. Pentru mine nu este o opţiune pe care în momentul de faţă să o analizez> (n. r. 3 iunie). Din rea intentie sau din amatorism profesional, declaraţia preşedintelui Tăriceanu a fost interpretată ca un anunt privind renunţarea la o candidatură la alegerile prezidenţiale! Această interpretare NU este conformă realităţii politice din ALDE! Tăriceanu NU a spus că renunţă la această candidatură, ci doar a explicat, că, în acel moment post alegeri, când ştim cu toţii că a trebuit să stăm şi să analizam cu atenţie motivele pentru care rezultatul obţinut nu a fost deloc satisfăcător, NU era oportună o discuţie despre acest subiect. Energia partidului trebuia atunci canalizată către această analiză internă”, a explicat Ovidiu Gheorghe Tocaciu, preşedintele ALDE Sibiu.

Mai mult, acesta spune că Tăriceanu trebuie să fie candidatul ALDE la alegerile prezidenţiale, iar partidul va lua această decizie în scurt timp. Totodată, adaugă Tocaciu, le atrage atenţia şi partenerilor de la guvernare să se lămurească „şi intern, şi public” dacă Tăriceanu este şi candidatul lor.

„În contextul discuţiilor interne din PSD privind viitoarele Congrese, partenerii noştri din PSD trebuie să lămurească şi intern, şi public, dacă domnul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu este şi candidatul lor la alegerile prezidenţiale. În opinia noastră, domnul preşedinte Tăriceanu este singurul candidat din partea coaliţiei PSD -ALDE cu şanse reale de a câştiga competiţia prezidenţiala în faţa lui Klaus Iohannis. Indiferent de decizia PSD, însă, Călin Popescu Tăriceanu este clar că este candidatul ALDE la alegerile prezidenţiale”, a mai spus Tocaciu.

Încă o filială ALDE îl vrea pe Călin Popescu Tăriceanu candidat la preşedinţie

 

ALDE Braşov a adoptat, vineri, o rezoluţie, prin care îi cere lui Călin Popescu Tăriceanu să îşi anunţe candidatura la prezidenţiale şi a cerut începerea discuţiilor cu PSD pentru susţinerea acestuia la alegeri. Şi liderul ALDE Sibiu a spus că Tăriceanu trebuie să fie candidatul partidului.

Potrivit rezoluţiei adoptate vineri de ALDE Braşov, Călin Popescu Tăriceanu este „singurul contracandidat cu adevărat redutabil al actualului preşedinte”.

„Organizaţia ALDE Filiala Teritorială Braşov îi cere preşedintelui Călin Popescu Tăriceanu, singurul contracandidat cu adevărat redutabil al actualului preşedinte să îşi asume şi să îşi anunţe neîntârziat candidatura în alegerile prezidenţiale din luna noiembrie a acestui an”, se arată în rezoluţie.

Reprezentanţii ALDE Braşov cer conducerii partidului să înceapă negocierile cu PSD, astfel încât Tăriceanu să devină candidat comun al celor două formaţiuni la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

„Cerem, de asemenea, conducerii centrale a partidului să demareze neîntârziat negocieri cu partenerii de guvernare de la PSD pentru stabilirea unui candidat comun în alegerile prezidenţiale, în persoana dlui. Călin Popescu Tăriceanu, singurul care poate înfrînge maşinăria electorală grupată în spatele actualului presedinte şi care poate aduce în fruntea ţării un lider autentic şi devotat ţării sale”, se mai arată în rezoluţia adoptată de ALDE Braşov.

 

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com