Două licee din Alba Iulia au primit titlul de “Şcoală Europeană”

20 mai 2013 13:362 comments

scoala_europeanaLuni Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie a premiat cele 64 de unităţi de învăţământ preuniversitar desemnate câştigătoare la a X-a ediţie a Competiţiei Naţionale „Şcoală Europeană”. Festivitatea de decernare a titlurilor a avut loc la Palatul Parlamentului. Între cele 64 de şcoli din Alba s-au aflat şi două licee din Alba Iulia respectiv Colegiul Tehnic ”Alexandru Domşa” Alba Iulia, care a ocupat poziția 24, cu 163 de puncte și Colegiul Tehnic ”Apulum” Alba Iulia – poziția 58 (144 de puncte).
Fiecare unitate de învăţământ a primit certificatul „Şcoală Europeană – 2013″ şi un premiu în valoare de 5.000 lei care va fi utilizat exclusiv pentru dotări. Decizia privind bunurile care vor fi achiziţionate aparţine conducerii fiecărei unităţi şcolare. MEN va repartiza sumele prin inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, care la rândul lor au obligaţia să le repartizeze unităţilor de învăţământ.
Trebuie precizat faptul că la ediţia din acest an a competiției s-au înscris 116 unităţi de învăţământ preuniversitar din 36 de judeţe şi din municipiul Bucureşti. Din județul Alba au mai participat: Şcoala Gimnazială ”Ion Pop Reteganul” Sâncel, Şcoala Gimnazială ”Toma Cocişiu” Blaj și Şcoala Gimnazială ”Axente Sever” Aiud care nu au întrunit punctajele necesare pentru a se afla printre premianți.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com