Drumul expres Sebeş-Turda a fost aprobat de Comisia Europeană acum câteva luni

6 iunie 2012 14:410 comments

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, aflat în campanie electorală la Alba Iulia, a promis că va „găsi finanţare” pentru realizarea drumului expres Sebeş – Turda, în ciuda faptului că realizarea acestui drum a fost deja aprobată încă din luna martie a acestui an (când Silaghi nu era ministru) de către Comitetul de Transport al Uniunii Europene, fiind un proiect la care s-a muncit câţiva ani până a ajuns în faza aceasta.
„Domnul ministru vorbea despre acest proiect ca despre o realizare a dânsului, un fel de favoare pe care doreşte să o facă judeţului Alba în schimbul voturilor obţinute de la cetăţeni. Ca şi în alte situaţii în această campanie electorală, liberalii mint. Proiectele mari de infrastructură nu se fac de astăzi pe mâine. Domnul Silaghi le-a găsit pe masa din biroul său de ministru şi a decis că sunt numai bune pentru campanie. Din păcate, înainte de a veni cu ele în faţa cetăţenilor, nici măcar nu le-a citit pentru a vedea despre ce este vorba”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel.
Preşedintele CJ Alba a adăugat că strategia de dezvoltare a drumurilor judeţene ţine cont de acest drum expres despre care se ştia de mai bine de doi ani.
Realizarea drumului expres Sebeş – Turda, parte a unui proiect mai mare, care leagă Timişoara de graniţa cu Moldova, la Ungheni, a fost aprobat de Comitetul de Transport al Uniunii Europene încă din 22 martie 2012. Tot atunci au fost aprobate alte patru rute pentru toate modurile de transport, inclusiv pe calea ferată şi pe Dunăre. În urma acestei decizii, lungimea totală a reţelelor de transport rutier Trans-Europene din România se dublează. Banii pentru aceste proiecte provin din Fondul European de Dezvoltare Regională şi Fondul de Coeziune. Din păcate pentru domnul Silaghi, aceste proiecte nu au nimic de-a face cu dânsul sau cu liberalii. Sunt proiecte care până în faza de aprobare au străbătut etape lungi în baza unei strategii elaborate de guvernele anterioare şi au inclus şi consultări cu administraţiile locale.
Biroul de presă al PDL Alba

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com