Drumurile din Alba intră în lucru-DN 14 B Blaj-Sibiu intră în modernizare iar Studiului de fezabilitate pentru drumul expres S ebeş – Turda se va reactualiza

14 martie 2013 13:430 comments

drum Blaj358Vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman ne informează că în acest an Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi din România demarează procedura de modernizare a DN 14 B, de la ieşirea din municipiul Blaj şi până la limita de judeţ cu Sibiul, pe o porţiune de 13 km de drum naţional. Intervenţia asupra acestei porţiuni de drum este extrem de necesară în vederea asigurării infrastructurii de bună calitate pentru sustinereaunor investiţii strategice alejudetului Alba.Investitiitile private au generat o serie de locuri de muncă în zona Blaj,realizate dei nvestitori puternici, contributori de marcă ai judeţului Alba, în ceea ce priveşte plata taxelor şi impozitelor la buget. Având în vedere că în acest an se deschide a treia fabrică Bosch la Blaj, asigurarea infrastructurii rutiere, în paralel cu cea feroviara, înseamnă o facilitate normală şi necesară, de care investitorii avea nevoie. CJ Alba a făcut toate demersurile necesare la întâlnirea cu directorul CNADR, Mircea Pop, pentru că modernizarea acestei porţiuni de drum naţional să se finalizeze în acest an, având în vedere necesitatea susţinerii de investiţii puternice în judeţul Alba.

Totodată, suntem informaţi că se lucrează la reactualizarea Studiului de fezabilitate pentru drumul expres Sebeş – Turda, care leagă Autostrada Transilvania de culoarul IV Paneuropean (Nadlac-Sibiu), în vederea demarării procedurii de selectare a concesionarului, după modelul autostrazii Braşov-Comarnic. Aici mai mulţi investitori şi-au exprimat intenţia de a fi selectaţi la finanţarea şi executialucrarilor. Punerea în valoare a drumului expres Sebeş-Turda este esenţială în viitoarea dezvoltare economico-socială a judeţului Alba, în contextul regionalizării.

În altă ordine de idei, realizarea drumului expres presupune legarea judeţului Alba la autostrazileTransilvaniei, şi creează premisele unei dezvoltări economice prin atragerea de noi investiţii şi creerea de noi locuri de muncă. Practic, drumul expres va prelua şi mare parte din traficul greu de pe DN1, dar rezolva şi problema centurilor pentru orasele Teiuş, Aiud şi Ocna Mureş.

 

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com