După alegeri, la muncă pentru spitalele din Alba Iulia

4 iunie 2012 14:192 comments

Sistemul de sănătate nu e doar o sintagmă goală pe hârtie. E un loc crucial pentru existenţa fiecărei comunităţi. Este locul unde oamenii îşi pun de multe ori ultima speranţă pentru sănătatea lor şi se aşteaptă la servicii decente. „Sistemul de sănătate” este spitalul şi oamenii de acolo, nu doar o discuţie „la televizor” despre bugete şi teorie.
La noi în Alba Iulia am găsit în acest „sistem sanitar” nişte oameni deosebiţi care îşi fac însă munca în nişte condiţii foarte grele. Iar eu nu am ajuns acolo pentru că e campanie electorală, ci de nevoie. Pe lângă mulţumirile pe care vreau să le aduc personalului medical care s-a purtat exemplar din punct de vedere profesional, atrag şi eu atenţia asupra slabei întreţineri şi slabelor dotări. Sunt lipsuri evidente, care nu-s de azi de ieri. E vorba de un interes scăzut din partea celor care au guvernat, naţional şi mai ales LOCAL.
E nevoie de mai multă implicare din partea autorităţii locale. Şi astea nu-s vorbe. E nevoie pur şi simplu de implicare financiară şi de dorinţa de a avea servicii medicale pentru oameni. Aici nu mai încap vorbe. Am stat cu toţii prea mult deoparte şi mai ales cei care de 18 ani conduc primăria oraşului. Nu e timp de poveşti şi dezbateri, e nevoie de acţiune imediată. Asta înseamnă să conduci un oraş: să te ocupi de aceste nevoi esenţiale, între care şi sănătatea.
Închei cu convingerea fermă că din iunie, după alegeri, merg în Consiliul Local alături de echipa USL, condusă de Călin Potor, un medic şi un om care a condus cu succes un spital în Alba Iulia, ca să facem treabă pentru sistemul medical, adică pentru spitalele noastre! Fără vorbe multe. Merg acolo cu gândul să facem locuri de muncă în oraş dar să avem şi grijă de sănătatea oamenilor. Aceasta nu e o promisiune, ci un program de muncă ce va începe peste doar o săptămână, pentru mine şi colegii mei.

2 Comments

  • Cele care te-au tratat domnule oare nu sunt din PNL ? Daca mergeam eu o oarecare ma tratau la fel?
    Gandestete ca daca nu intrai in spital cu relatii erai tratat exact ca nimeni . Deci….. inainte sa mai lauzi si sa multumesti punele intrebarea de ce pe tine te trateaza …..si altii care bat la usa nu au timp ….. deoarece domnisoarele isi beau cafeluta ……

  • Iar despre cata treaba vei face cu acest alt domn Potor stim cred cu totii ce a facut el pt spital cat a fost director , am vazut cu totii ce bun manager este , am simtit cu totii cat de devotat e muncii sale …. poate e zidar , tin minte ca trecand pe linga mine cu degetele fetitei mele rupte , nici macar nu a privit-o , era mica si plangea cat putea de tare de durere si el trece pe linga noi cu o comisie si le arata cum a zugravit peretii , nu cum isi trateaza el pacientii ….. Foarte buna treaba faceti d.ta domnule poate – ca nu te cunosc – dar acest DOMN POTOR – ar trebui el singur sa se gandesca ca nu e capabil nici ca doctor , nici ca manager , nici ca primar . Poate doar e capabil sa incaseze un bun salariu de primar si sa fure ceea ce a mai ramas .
    SUCCES alaturi de primarul POTOR – ZIC PRIMAR CA EL DEJA SE SI VISEAZA .

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com