Echipa USL condusă de Traian Pandor are obiective serioase! Reclădirea vieţii economico-sociale a oraşului Baia de Arieş

7 iunie 2012 15:120 comments

Din echipa domnului Traian Pandor, candidatul USL la Primăria oraşului Baia de Arieş fac parte ingineri, profesori, economişti şi medici. Pornind de la actuala situaţie social-economică a urbei, în care mai mult s-a dărâmat decât s-a construit, cetăţenilor li se propune o alternativă de viitor, pentru a ridica acest oraş la statutul pe care îl merită cu adevărat, datorită vechii sale tradiţii minereşti.
Acum, în urma reducerilor de salarii şi pensii ale PD-L, datorită sufocării mediului privat cu impozite şi taxe aberante, inventate de clica lui Udrea-Băsescu-Boc, dar şi datorită reducerii rangului localităţii la ceva mai mult decât o simplă comună, prin desfiinţarea spitalului, a Ocolului Silvic şi a administraţiei financiare, Baia de Arieş pare gata să intre în colaps. Reprezentanţii PD-L încă mai încearcă să convingă electoratul, cu vorbe frumoase, după ce le-au oferit doar ”soluţii otrăvite”. Guvernarea PD-L a lăsat urme adânci pe chipul oraşului, cheltuielile cu utilităţile de apă-canal fiind crescute nejustificat, ajutoarele sociale fiind tăiate, iar învăţământul fiind abandonat în haos.
Soluţia de redresare vine de la tandemul Traian Pandor şi Silviu Mârzan, primar şi viceprimar, care aduc soluţiile USL de revigorare a vieţii economice în Baia de Arieş. Primul obiectiv al echipei coordonate de Pandor şi Mârzan, cu sprijinul viitorului preşedinte de Consiliu judeţean – Teodor Atanasiu – este de atragere a investitorilor serioşi, pentru accesarea de proiecte şi crearea de locuri de muncă. Acestea pot fi dezvoltate în domenii ca procesarea fructelor de pădure, a laptelui şi a produselor forestiere, dar şi prin dezvoltarea serviciilor conexe. Dezvoltarea localităţii se va face etapizat, prin actualizarea Strategiei de dezvoltare locală şi reînscrierea urbei în Asociaţia Oraşelor din România, pentru creşterea credibilităţii şi atractivităţii oraşului. Echipa USL garantează reînfiinţarea Centrului de Sănătate şi deschiderea unui laborator de analize medicale, pe lângă derularea de demersuri pentru alimentarea cu apă a satelor aparţinătoare.
Sub conducerea lui Traian Pandor, care face un bun tandem cu Silviu Mârzan, se va dezvolta infrastructura de acces spre zonele turistice şi vor fi sprijinite investiţiile în agroturism. Din punct de vedere social, USL Baia de Arieş îşi propune rezolvarea problemelor pensionarilor şi asigurarea unei depline transparenţe decizionale, pentru ca toţi cetăţenii să fie consultaţi în privinţa deciziilor adoptate în interesul comunităţii.
După atât timp cât nu s-a făcut nimic, oraşul Baia de Arieş merită o soartă mai bună, merită o echipă precum cea coordonată de Traian Pandor şi Silviu Mârzan, reprezentanţii USL! (S.T.)

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com