FAPTUL DIVERS

10 august 2023 21:370 comments

ZELENSKI SE RAZBUNA PE CIVILII RUSI!

Aeroporturile Domodedovo şi Vnukovo din Moscova şi-au suspendat operaţiunile timp de peste două ore şi jumătate joi dimineaţă, din motive de securitate, a anunţat Rosaviaţia, agenţia federală a aviaţiei civile din Rusia, potrivit Agerpres. Închiderea temporară a acestor două aeroporturi, situate la sud de capitala rusă, a coincis cu doborârea de către apărarea antiaeriană rusă a două drone care se îndreptau spre Moscova. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat pe Telegram că unul dintre aparate a fost doborât în regiunea Kaluga, la aproximativ 200 de kilometri sud de capitala rusă, iar celălalt pe şoseaua de centură, la aproximativ 50 de kilometri de Moscova, în districtul Odinţovo. Potrivit Rosaviaţia, în intervalul de timp în care cele două aeroporturi au fost închise, zece aeronave au fost redirecţionate către alte terminale aeriene. Atacurile cu drone asupra capitalei ruse au avut loc cu o anumită regularitate în ultimele săptămâni. „Războiul revine treptat pe teritoriul Rusiei, în centrele sale simbolice şi în bazele sale militare, iar acesta este un proces inevitabil, natural şi absolut just”, a avertizat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski la 30 iulie. Rusia a afirmat mai devreme joi că a doborât 13 drone ucrainene, dintre care 11 în apropiere de Crimeea (anexată) şi două care se îndreptau spre Moscova, într-un moment în care teritoriile controlate de Rusia sunt ţinta unor atacuri tot mai frecvente, notează AFP.Vezi, Putin? Ce rie nu-ti place altuia nu-i face!

USOR CU CONTRAOFENSIVA PE SCARI, ZELENSKI!

Oficiali americani și occidentali au declarat că, de la începerea contraofensivei extrem de aşteptate a Ucrainei, au evaluări din ce în ce mai „sumbre” cu privire la capacitatea forţelor ucrainene de a recuceri un teritoriu semnificativ.Iată ce a declarat un diplomat occidental de rang înalt: „Vor vedea în continuare, în următoarele două săptămâni, dacă există o şansă de a face progrese. Dar ca ei să facă într-adevăr progrese care să schimbe echilibrul acestui conflict cred că este extrem, extrem de puţin probabil”Principala provocare pentru forţele ucrainene este dificultatea continuă de a străpunge liniile defensive multistratificate ale Rusiei în estul şi sudul ţării, care sunt marcate de zeci de mii de mine şi de reţele vaste de tranşee. Forţele ucrainene au suferit pierderi uluitoare acolo, ceea ce i-a determinat pe comandanţii ucraineni să reţină unele unităţi pentru a se regrupa şi pentru a reduce pierderile.„Ruşii au mai multe linii de apărare, iar ei (ucrainenii) nu au trecut cu adevărat de prima linie”, a declarat un diplomat occidental de rang înalt.Dar daca vor mai fi pompate miliarde de dolari in ei, ucrainenii promit sa nu-i de pe toti pe bautura!

DOAR DIN TAIERI SE OBTIN NUMAI CARPELI!

Prof. Mircea Coșea și-a exprimat opinia cu privire la măsurile anunțate de Guvernul Ciolacu pentru a aduce bani la buget.

După întâlnirea dintre premierul Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, fostul șef al Executivului, liderul liberalilor a afirmat că pentru a face rost de bani la buget cele două părți ale coaliției de guvernare au convenit să se facă o economie de 6 miliarde de lei din cheltuieli și alte 6 miliarde din fiscalitate.

În acest context, întrebat dacă sunt de ajuns aceste 12 miliarde de lei din tăieri, prof. Mircea Coșea, specialist în macroeconomie, afirmă că aceste reduceri nu sunt suficiente. Iată ce a declarat acesta: ”Nu sunt de ajuns. Pe de altă parte trebuie să avem și altceva, în cazul în care aceste măsuri vor fi adoptate, în totalitate, mă îndoiesc, pentru că unele măsuri sunt contradictorii, nu au niciun fel de finalitate, altele nu văd consecințele pe care le vor avea.Dacă vor fi aplicate, lucrurile se vor înrăutăți pentru că măsurile fiscale pe care le dorește PSD-ul sunt în contra dezvoltării economiei românești.Vor distruge economia în continuare, așa cum a făcut fostul ministrul de Finanțe, care a redus capacitatea României de a crea valoare, valoare adăugată prin suprimarea efortului pe care îl făcea economia reală, în medul de afaceri. Ori acum, toate aceste măsuri vin din nou peste mediul de afaceri, cu noi impozite, cu noi taxe, iar lucrurile se vor înrăutăți”, a afirmat prof. Mircea Coșea.Totul este făcut din pix, unele măsuri nu pot fi aplicate, ANAF-ul nu are capacitatea să colecteze, în cazul în care crește TVA-ul.Iar lucrul care este de rău augur pentru România, în acest moment, este că apar din ce în ce mai mult ideea că România nu are guvern, că nu suntem guvernați.Din pacate, specialistii n-au loc sa-si spuna parerea de politicieni!

PORCII ROMANESTI DEVIN O SPECIE PE CALE DE DISPARITIE!

O lovitură devastatoare pentru crescătorii de porci! Nicio vânzare de animale sau produse din carne de porc nu va mai fi permisă, potrivit unei decizii recente a Guvernului condus de Ciolacu.Această măsură vine în contextul în care 70% din carnea de porc vândută în magazine provine din import. Guvernul, prin Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, a impus această interdicție, chiar și în cazul în care fermierii respectă standardele de biosecuritate.Astfel, gospodăriile populației nu vor mai putea comercializa porcii crescuți în curte, iar exploatațiile nonprofesionale de subzistență vor fi total interzise să vândă carne de porc.Această decizie a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) vine la pachet cu o serie de reguli și interdicții pentru crescătorii de porci care dețin animale în scopul consumului propriu. Acești fermieri nu vor mai avea voie să vândă porcii și vor fi obligați să declare animalele la primărie, în Registrul Agricol. Deși ordinul ANSVSA a fost publicat în dezbatere publică, încă nu este în vigoare și trebuie să fie oficial publicat în Monitorul Oficial pentru a fi aplicat în gospodării.Printre regulile impuse de ANSVSA se numără și construirea de adăposturi împrejmuite pentru porcine, astfel încât să se evite contactul cu alte animale. De asemenea, crescătorii trebuie să asigure condiții optime de igienă și să limiteze accesul vizitatorilor în spațiile în care se află porcinele. De menționat că persoanele care au avut contact cu mediul silvic sau cu alte porci domestice nu vor avea voie să intre în zonele cu porcine pentru cel puțin 48 de ore. Totodată, sunt impuse reguli stricte privind hrănirea porcinelor și administrarea resturilor menajere care conțin carne sau produse din carne de porc.Această decizie a Guvernului vine într-un moment în care crescătorii de porci se confruntă deja cu dificultăți economice, iar interdicția de a vinde animalele sau produsele din carne de porc le va afecta și mai mult veniturile. În plus, există și îngrijorări cu privire la dependența României de importurile de carne de porc, în condițiile în care o proporție semnificativă este deja importată.Toate aceste măsuri pun în dificultate fermierii și ridică întrebări cu privire la viitorul creșterii porcinelor în România.Iata inca un pas pentru promovarea carnii de lacusta si greieri!

CUGETARI

 1. Viața este ca un server: uneori te lovește cu un timeout, dar apoi își revine.
 2. Dacă zâmbetul ar fi o monedă, mulți ar fi deja miliardari.
 3. Dieta mea constă în a mânca toate culorile din pachetul de M&M’s.
 4. Am încercat să fiu normal o dată. A fost cea mai plictisitoare zi din viața mea.
 5. Când nimic nu merge bine, mă gândesc că poate mă confund cu altcineva într-un alt univers și el face toate prostiile.
 6. Cea mai bună cale de a-ți păstra secretele este să le spui unei plante de apartament.
 7. Cine a spus că banii nu pot cumpăra fericirea nu știe unde să facă cumpărături.
 8. Dragostea este ca Wi-Fi-ul – nu-l poți vedea, dar simți că este acolo.
 9. Îmi place să-mi petrec serile romantice cu Netflix. Suntem deja la al treilea sezon.
 10. Aș vrea să fiu bogat, astfel încât să pot dona miliardelor de dolari pe care le primesc în fiecare zi prin e-mail.
 11. Sarcina mea de lucru și lenea mea au o relație complicată.
 12. Dacă somnul ar fi olimpic, aș lua cu siguranță medalia de aur.
 13. A fost atât de rău încât m-am trezit din greșeală la ora 5 dimineața în loc de 12 după-amiaza.
 14. Niciodată nu voi renunța la visele mele. De ce aș face-o când pot renunța la realitate?
 15. Vă rog să vorbiți încet, căci creierul meu încă procesează ieri.
 16. Nu sunt leneș, doar îmi economisesc energia pentru momentele importante.
 17. Sunt într-un raport special cu patul meu – ne vedem doar noaptea.
 18. Dacă nu mă gândesc la asta, nu pot fi sigur că am uitat.
 19. Nu sunt perfect, dar cel puțin nu sunt username-ul meu de la prima adresă de e-mail.
 20. Dacă ai nevoie de mine, voi fi într-un moment. Momentul ăla se poate întinde pe ore sau chiar zile.
 21. Am descoperit secretul unei vieți fericite – evit alarmele dimineața.
 22. Cel mai bun exercițiu fizic pentru mine este să mă ridic în picioare după o lungă perioadă de așteptare.
 23. Când toată lumea vorbește despre vreme, îmi dau seama că sunt un expert în meteorologia păturilor.
 24. Viața este scurtă… și așa e și memoria mea.
 25. Mi-am schimbat dieta – acum număr caloriile, dar numai cele pe care le puteam număra cu degetele.
 26. Prietenii sunt ca stelnițele – poți să nu le vezi mereu, dar știi că sunt acolo.
 27. Cât costă să-i faci pe oameni să râdă? Nimic, în comparație cu terapia.
 28. Îmi doresc atât de mult să fiu imortal. Sau cel puțin să trăiesc suficient de mult să-mi văd toate serialele.
 29. Am încercat să-mi fac ordine în viață, dar se pare că ordinea este în concediu permanent.
 30. Vreau să am un corp de plajă. Singura problemă este că plaja trebuie să fie într-un loc foarte îndepărtat.
 31. Uneori mă simt ca un emoji într-un univers plin de litere.
 32. Am încercat să-mi găsesc cheile karma, dar am rămas blocat într-un cerc vicios.
 33. Dacă aș fi plin de energie ca bateria mea de telefon, aș cuceri lumea… după ce aș termina de scrollat.
 34. Sper că râsul este cel mai bun exercițiu, pentru că nu mă aștept să fac altfel vreodată.
 35. Am decis să-mi fac un tricou cu inscripția “Viitorul miliardar care trăiește într-o casă pe care nu o găsește nici GPS-ul”.
 36. Am încercat să devin persoana care îmi place dimineața. Nu merge, dar mă străduiesc.
 37. Când am nevoie de motivație, îmi amintesc că șosetele se potrivesc întotdeauna, chiar dacă restul lucrurilor nu merg bine.
 38. Adevărata mea personalitate apare abia atunci când dispozitivul meu se conectează la Wi-Fi.
 39. Încerc să fiu optimist, dar probabil mâine o să mă plictisesc.
 40. “Încerc să pierd în greutate” și alte minciuni pe care mi le spun în timp ce mănânc pizza.
 41. Dacă aș primi un dolar pentru fiecare lucru pe care nu-l știu, aș fi deja bogat. Cred.
 42. Dacă sănătatea mintală ar costa, aș fi acum în datorii colosale.
 43. Oamenii sunt ciudați. Dar măcar eu sunt ciudat într-un mod drăguț.
 44. Să fiu sau să nu fiu? Asta-i întrebarea. Dar răspunsul probabil e în frigider.
 45. Planurile mele pentru viitor sunt la fel de stabile ca și conexiunea mea la internet.
 46. Dacă timpul ar fi bani, aș fi unul dintre cei mai săraci oameni de pe planetă.
 47. Dacă nu înțelegi ceva, încearcă să-l expui unui copil de cinci ani. Dacă și el nu înțelege, știi că ești într-o mare belea.
 48. Nu am nevoie de terapie. Am nevoie doar de o vacanță prelungită într-un loc exotic.
 49. Nu sunt lenes. Sunt doar extrem de eficient în a economisi energie.
 50. Când viața îți oferă lămâi, învață să faci limonadă… și apoi adaugă ceva zahăr, căci n-am auzit de nimeni care să bea limonadă fără zahăr.
 51. Dacă viața te tratează ca pe o ciocolată, sper că sunt în ciocolata cu lapte.
 52. Pentru fiecare problemă există o soluție simplă, curată și greșită. Și probabil am ales-o deja.
 53. Mă bucur că am învățat geometria în școală. Astfel, pot să calculez cât de mult îmi lipsește să ajung la masa cu prăjituri.
 54. Dacă mâncarea grasă îngrașă, atunci cred că calculatorul meu a fost infectat cu viruși hiper-calorici.
 55. Cel mai bun lucru la viitor este că vine doar cu o zi pe zi.
 56. Nu sunt confuz. Doar uneori procesorul meu de gândire face un reboot neașteptat.
 57. Dacă te simți singur, fă o pizza. Pizza nu judecă.
 58. Planul meu pentru ziua de mâine este să-mi pierd toate planurile de azi.
 59. Am făcut un test ADN și a ieșit că sunt 100% lipsit de atenție.
 60. Când viața îți dă lămâi, cere niște săruri și tequila și sărbătorește!
 61. “Cine se scoală de dimineață… probabil nu doarme suficient.”
 62. “Cine râde la urmă… probabil nu a înțeles bancul.”
 63. “Cine nu greșește, nu învață… sau poate doar nu încearcă destule prostii.”
 64. “Dacă ai un pic de timp liber, spune-i gândacului să-și facă o casă în urechea ta.”
 65. “Cine se uită la ceas… în mod clar nu se uită la sufletul lui.”
 66. “Nu amână pe mâine ce poți să faci fără să faci deloc.”
 67. “Cine nu-și găsește ceva de făcut… probabil stă pe telefon.”
 68. “Nu arunca cu piatra în noroi… păi, de unde puii mă-sii să arunci cu piatra în curtea cu iarbă?”
 69. “Cine merge pe două căi… s-a rătăcit sigur.”
 70. “Dacă viața îți dă lămâi, fă-ți o limonadă… și pune și puțină vodcă, că e mai amuzantă așa.”
 71. “Cine sapă groapa altuia… probabil nu are job și se plictisește.”
 72. “Cine seamănă vânt, culege furtună… și posibil o pagubă la umbrele de soare.”
 73. “Nu judeca ziua de mâine după pâinea de azi… poate vine cu unt și gem.”
 74. “Cine se simte bine pe interior… probabil a ieșit din baie și s-a îmbrăcat bine.”
 75. “Dacă vrei să mergi repede, mergi singur… dar dacă vrei să mergi departe, închiriază o trotinetă electrică.”
 76. “Cine râde la urmă… probabil a auzit gluma cu întârziere.”
 77. “Nu lăsa pe mâine ce poți lăsa și pe poimâine.”
 78. “Cine doarme cu căștile în urechi… se trezește cu firele încurcate.”
 79. “Cine are carte, are parte… de un raft plin de cărți în camera goală.”
 80. “Nu împrumuta bani prietenilor… împrumută-i dușmanilor, că oricum nu-i vei mai vedea.”
 81. “Cine se aseamănă, se adună… în grupuri de socializare pentru pasionații de broderii pe etamină.”
 82. “Dacă ai o problemă, fă-o să pară mare… poate așa pleacă singură.”
 83. “Nu te încrede în prima impresie… toți am auzit că primul pas este cel mai greu, dar nu prea știm de ce.”
 84. “Cine se culcă târziu și se trezește devreme… probabil are nevoie de mai multe ore într-o zi.”
 85. “Nu cunoaștem pe deplin până nu pierdem… telecomanda în fotoliu.”
 86. “Dacă vrei să faci pe cineva fericit, dă-i un pește… și apoi învață-l să pescuiască, că n-ai să ai pești mereu.”
 87. “Cine mănâncă cu mâinile… sigur nu are vase de spălat.”
 88. “Nu lua totul în serios… probabil n-ai luat suficient zahăr în cafea.”
 89. “Cine face un pas în față și doi înapoi… s-a împiedicat în propriile gânduri.”
 90. “Dacă nu poți să-i învingi, alătură-te lor… și tu vei câștiga la jocul video.”
 91. “Nu-ți lua viața prea în serios… oricum n-ai scăpat vie.”
 92. “Cine se scuză se acuză… de lipsă de imaginație.”
 93. “Nu aduce ziua de ieri în conversație… pentru că și așa nimeni nu te ascultă.”
 94. “Cine zâmbește în timpul unei furtuni… probabil a văzut deja finalul.”
 95. “Nu te lăuda cu ce știi… cineva învață mai repede de la Google.”
 96. “Cine se teme de umbre, nu a descoperit încă lanterna.”
 97. “Nu schimba calul în mijlocul râului… mai ales dacă nu ai o fereastră deschisă la birou.”
 98. “Cine are urechi de plapumă… poate ascunde telefonul atunci când doarme la birou.”
 99. “Nu mânca cu ochii mai mari decât stomacul… nimeni nu vrea să vadă cum râde mâncarea de tine.”
 100. “Cine-și ascunde capul în nisip… probabil caută adevărul în rețelele sociale.”
 101. “Nu vorbi cu mâncare în gură… vorbește cu telefonul, că așa se poartă.”
 102. “Cine râde la greu… probabil a primit factură la curent.”
 103. “Nu te grăbi să spui tot ce gândești… oricum nimeni nu te ascultă până la capăt.”
 104. “Cine nu aude, nu greșește… dar nici nu face progrese.”
 105. “Nu te aștepta să obții altceva făcând mereu același lucru… încearcă alt buton la televizor.”
 106. “Cine nu are noroc în joc… probabil nu a învățat să folosească cheats.”
 107. “Nu lăsa pe mâine ce poți face azi… sau oricând în viitor, că nu e mare grabă.”
 108. “Cine are cap de mazăre… probabil s-a pierdut la câmp și nu mai găsește drumul.”
 109. “Nu poți învăța un câine bătrân trucuri noi… dar poți să-l înveți să-i placă TikTok-ul.”
 110. “Cine nu se uită înainte, rămâne în urmă… sau se lovește de ușa deschisă.”
 111. “Nu spune niciodată niciodată… pentru că oricum n-ai să ții minte să nu mai spui niciodată.”
 112. “Cine râde la urmă… probabil îi durea burtica și a început mai târziu să râdă.”
 113. “Nu mânca cu gura plină… ai smartphone să te distrugi cu el.”
 114. “Cine caută găsește… sau se întreabă cum de am găsit asta pe Google.”
 115. “Nu da niciodată mâna cu diavolul… dă-i un high-five, că nu poți scăpa de toți.”
 116. “Cine nu riscă, nu câștigă… dar nici nu pierde, așa că stă în pat și doarme.”
 117. “Nu strica ziua altora… așa rămâne mai multă distracție pentru tine.”
 118. “Cine are prieteni mulți și buni… probabil are Netflix pe cont.”
 119. “Nu mânca fructele interzise… până nu le-ai fotografiat pentru Instagram.”
 120. “Cine se scuză se acuză… de faptul că vrea să scape de conversație.”
Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com