FAPTUL DIVERS
MANELELE SI DROGURILE IE VIATA MEA!
Nicu Guta, fiul lui Nicolae Guta, a ajuns cu BMW-ul in sant, sambata noapte, fiind drogat.„La data de 2 septembrie 2023, in jurul orei 23.10, politistii care se aflau in misiune de patrulare pe strada Livezeni, din Petrosani, au observat un autoturism care era iesit in afara partii carosabile, iar la volanul masinii a fost depistat un barbat, in varsta de 31 de ani, din Municipiul Petrosani, care era agitat si incorect in vorbire.Barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, insa, ca urmare a testari cu aparatul Drug-Test, a iesit pozitiv la substanta psihotropa, motiv pentru i-au fost recoltate probe biologice, in vederea determinarii prezentei, in organism, a substantelor psihotrope.Precis o sa apara o manea pe tema asta!
CIOLACU DA CU BANI IN TELEVIZIUNILE ASCULTATOARE!
PSD a primit din partea statului roman, in ultimii trei ani, ca subventie de la stat, peste 75 de milioane de euro. O buna parte din acesti bani, peste 70%, a mers catre televiziuni, pentru „propaganda”, insa PSD refuza in continuare sa prezinte informatii detaliate, cati bani a dat fiecarui trust de presa, desi exista mai multe decizii judecatoresti in acest sens.„Stiti cati bani a primit PSD de la Marele Sponsor (statul roman) in 2020, 2021, 2022 si 2023? Peste 75 milioane de euro”, informeaza jurnalistul Cristian Andrei. Andrei a scris numeroase articole pe acest subiect in ultimii trei ani si a cerut PSD-ului de mai multe ori informatii detaliate despre destinatia banilor insa a fost dus cu vorba sau pur si simplu ignorat.In urma cu un an si jumatate, presedintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a promis jurnalistilor de la Recorder ca va da publicitatii sumele detaliate pe care PSD le-a livrat trusturilor de presa incepand cu 2020. Ciolacu a sustinut atunci ca „am foarte multe defecte, de obicei ma tin de cuvant”. Nu s-a intamplat insa nimic.Daca ar da de la el, Ciolacu ar fi mult mai cumpatat
CONFUNZI TIGRUL CU PISICA /DE BEI VINUL CU ULCICA/
Barladeanul al carui picior a fost sfasiat de un tigru, la gradina zoologica din Barlad, le-a spus medicilor dupa ce s-a trezit din betie ca de fapt nu s-a “luptat” cu un tigru, ci cu o pisica mai mare.Cand s-a trezit din betie, acesta si-a vazut piciorul stang bandajat i-a intrebat pe medicii care i-au reconstruit piciorul sfartecat de tigru ce s-a intamplat. Dupa ce astia i-au explicat ce a facut, barladeanul a replicat: “Nu este adevarat. Mie nu mi-a sfasiat piciorul un tigru, cum spune-ti dumneavoastra. Acolo era o pisica, cei drept era mai mare. Nu avea cum sa fie tigru!”.Barbatul a intrat apoi in sevraj iar medicii au fost nevoiti sa-l lege de pat pentru a nu-si face rau, mai ales ca operatia nu se prinsese bine, relateaza Vremea Noua.,NIMIC NOU! Bautura face minuni!
ADIO PLIMBARI CU TRENUL PENTRU STUDENTI!
Eugen Tomac, președintele PMP, critică guvernul pentru că nu a adoptat legislația necesară pentru ca studenții să poată avea reduceri consistente la biletele de tren.”În ciuda legii în vigoare care le asigură o reducere de 90% la prețul biletelor de tren, studenții sunt lipsiți de acest drept începând de astăzi. Și asta pentru că Guvernul nu a publicat normele metodologice aferente Legii învăţământului superior nr. 199/2023. Să fie ignoranță, să fie incompetență sau amândouă!? inerii din România nu sunt sursa de batjocură a autorităților, sunt viitorul acestei țări și singura ei speranță”, a declarat Eugen Tomac într-un comunicat.Blocajul s-a produs pentru că CFR Călători a transmis că reducerile se vor aplica începând din 3 septembrie doar pentru elevi, urmând ca pentru studenți să se aplice după publicarea normelor metodologice a Legii învățământului Superior.În replică, Autoritatea pentru Reformă Feroviară, instituție din subordinea Ministerului Transporturilor, cere CFR Călători să aplice reducerea la transport și pentru studenți, începând de duminică, spunând că ”legea este foarte clară” și că ”nu este normal să să ne jucăm cu dreptul unor oameni la deplasare” sau ca studenții să fie încurajați să meargă ”cu nașul”.
”Solicit Guvernului României să elaboreze un plan serios de reforme, nu să rămână în ignoranța ce ne distruge zi de zi. Digitalizare, eliminarea inechităților din sistemul de pensii, sistem de sănătate care să vindece în loc să ucidă. Asta trebuie sa facă Guvernul, nu să pedepsească studenții prin propria incompetență”, a mai spus șeful PMP.Nu-i bai! La ce masini de firma le pun parintii la dispozitie, trenul e un vax!
UN NOU SPORT SUEDEZ:ARDEREA CORANULUI IN PUBLIC!
Poliţia suedeză a arestat peste zece persoane duminică, după scene de violenţă în oraşul Malmö, în urma unei manifestaţii la care a fost ars din nou un exemplar al Coranului., relatează AFP, citată de News.ro.Manifestaţia de duminică, organizată de refugiatul irakian Salwan Momika, care a organizat evenimente similare ce au provocat furie în lumea musulmană, a avut loc într-o piaţă a oraşului care are o populaţie mare de imigranţi. Potrivit postului public de televiziune SVT, aproximativ 200 de persoane au venit să asiste la scenă.„Unii spectatori şi-au arătat emoţia după ce organizatorul a ars scrierile”, a precizat poliţia într-un comunicat. „Atmosfera a fost incendiară”, a continuat poliţia, adăugând că „revolte violente” au izbucnit la ora 13.45 (11.45 GMT). Potrivit poliţiei, manifestaţia s-a încheiat după ce organizatorul a plecat, dar un grup de persoane a rămas.Aproximativ zece persoane au fost arestate pentru tulburarea liniştii publice, iar alte două au fost arestate sub suspiciunea de participare la revolte violente. Potrivit presei, trecătorii au aruncat cu pietre spre Salwan Momika.O înregistrare video arată cum protestatarii încearcă să rupă cordonul de poliţie înainte de a fi opriţi de poliţie. O altă înregistrare video arată un bărbat care încearcă să oprească vehiculul de poliţie care îl transporta pe Salwan Momika de la faţa locului.La sfârşitul lunii iulie, Salwan Momika, în vârstă de 37 de ani, şi un alt bărbat, Salwan Naja, au călcat în picioare un exemplar al Coranului la Stockholm înainte de a-i da foc, aşa cum făcuseră la reuniuni anterioare care au provocat tensiuni diplomatice între Suedia şi ţările din Orientul Mijlociu. Guvernul suedez a condamnat profanarea Coranului, subliniind în acelaşi timp că totuşi Constituţia suedeză protejează dreptul de întrunire şi libertatea de exprimare.Nu va mai jucati cu focul, baieti!
STIATI CA?
- Luna se îndepărtează treptat de Pământ cu aproximativ 3,8 centimetri pe an.
- ADN-ul uman, dacă ar fi desfășurat și întins, ar ajunge până la Lună și înapoi de aproape 6.000 de ori.
- Un bebeluș uman are mai multe oase la naștere decât un adult, deoarece unele dintre ele se unesc pe măsură ce crește.
- O stea de neutron, rezultată din explozia unei supernove, poate avea o densitate atât de mare încât o linguriță de material dintr-o astfel de stea ar cântări miliarde de tone.
- Furtunile solare pot elibera energie echivalentă cu trilioane de bombe atomice.
- Cercetările arată că molecule de apă de pe Pământ au rămas aici de la formarea planetei și că băutul apei poate însemna consumul a picături de apă vechi de miliarde de ani.
- Oamenii de știință au descoperit bacterii vii în straturile subterane ale Pământului, la adâncimi de peste 3 km, unde nu se credea că poate exista viață.
- Fiecare particulă de praf din casa ta conține un amestec de particule din întreaga lume, datorită vânturilor globale care transportă praf și particule.
- Chiar și în vidul spațiului cosmic, există încă unele molecule, cum ar fi hidrogenul și heliul.
- Atunci când un șarpe mărunt înghite o pradă, mandibula sa se poate deschide și întinde până la 150 de ori dimensiunea capului său.
- ADN-ul uman este format din aproximativ 99,9% secvențe identice la toți oamenii, dar 0,1% din ADN este unic pentru fiecare individ.
- Când o sticlă de vin este înfundată cu un dop de plută, se poate produce o mică cantitate de substanțe chimice numite tricloroanisoli, care pot conferi vinului un miros neplăcut de mucegai sau lemn ud.
- Oamenii și cimpanzeii au aproximativ 98% din ADN identic.
- Un fulger este de cinci ori mai cald decât suprafața Soarelui.
- Există peste 1 miliard de bacterii într-un gram de sol fertil.
- Urechile umane continuă să crească pe toată durata vieții unei persoane.
- Un om obișnuit ar trebui să bea aproximativ 1,9 litri de apă pe zi pentru a rămâne hidratat, dar această cantitate poate varia în funcție de factori precum temperatura ambientală și nivelul de activitate.
- Un ciclu complet al lunii este de aproximativ 29,5 zile, iar acesta a fost baza calendarului lunar.
- Jupiter are o uragan gigant pe suprafața sa numit “Marele Petic Roșu,” care există de cel puțin 350 de ani.
- Cercetătorii au creat diamante din carbon din resturile unor straturi profunde ale Pământului, arătând că diamantele nu sunt doar “veșnice,” ci pot fi produse și în laborator.
- Un fulger poate lovi același loc de mai multe ori în timpul aceleiași furtuni.
- Există peste 8,7 milioane de specii de viețuitoare pe Pământ, dar doar aproximativ 1,2 milioane au fost identificate și descrise științific.
- Pământul se rotește cu o viteză de aproximativ 1.670 km/h la ecuator, dar această viteză scade spre Polii Nord și Sud.
- Soarele reprezintă aproximativ 99,86% din masa totală a sistemului solar.
- Prima fotografie a fost realizată în 1826 de către Joseph Nicéphore Niépce și este cunoscută sub numele de “View from the Window at Le Gras.”
- Carnea de pui și de curcan conține triptofan, un aminoacid care vă face să vă simțiți somnoroși după o masă copioasă de sărbători.
- Un meteoroit a fost găsit pe Marte, numit “Heat Shield Rock,” și s-a descoperit că provine de pe o altă planetă sau asteroid.
- Planeta Mercur are cea mai mare diferență de temperatură dintre zi și noapte din sistemul solar, cu temperaturi de peste 400°C ziua și -180°C noaptea.
- Un fulger poate atinge o temperatură de aproximativ 30.000 de grade Celsius, mai fierbinte decât suprafața Soarelui.
- Un singur metru cub de nori conține aproximativ un milion de picături de apă.
- Dacă Pământul ar fi comprimat la dimensiunea unei mingi de golf, steaua cea mai apropiată, Proxima Centauri, ar fi la aproximativ 4,2 kilometri distanță.
- Cetaceele, cum ar fi balenele și delfinii, sunt printre cele mai inteligenți animale de pe Pământ și au creiere mai mari decât oamenii.
- Luminile de pe Marte, cunoscute sub numele de “Marțian Strobe Lights,” au fost observate pe planeta roșie și au o origine necunoscută.
- O zi pe Venus este mai lungă decât un an pe Venus, deoarece planeta se rotește foarte încet în jurul axei sale.
- Alga verde (Chlorophyta) poate supraviețui în condiții extreme, inclusiv în spațiu cosmic.
- Pământul este singura planetă din sistemul solar cunoscută pentru a avea apă în toate cele trei stări: lichidă, solidă (gheață) și gazoasă (vapor de apă).
- În timpul eruptiilor vulcanice, unele specii de bacterii pot supraviețui și chiar prospera în medii extrem de fierbinți și toxice.
- Oceanul Atlantic se lărgește cu aproximativ 2,5 centimetri în fiecare an din cauza mișcării plăcilor tectonice.
- Un adult are aproximativ 206 oase în corp, în timp ce un bebeluș are peste 270 de oase, care se unesc pe măsură ce cresc.
- Un secol de cercetare scientifică a scurtat speranța de viață a oamenilor cu doar câteva luni.
- Există peste 3 trilioane de arbori pe Pământ, de peste 400 de ori mai mulți decât numărul de stele din Calea Lactee.
- Un fulger poate atinge de două ori mai multă energie decât o bombă atomică.
- Un om produce în medie aproximativ 1-1,5 litri de salivă pe zi.
- Pământul a avut două “zile” de doar 4 ore în urmă cu aproximativ 1,6 miliarde de ani din cauza unei rate de rotație mult mai rapide.
- O capră poate avea o viteză maximă de peste 40 km/h și poate să sară pe o înălțime de până la 2 metri.
- Un electron se rotește în jurul nucleului unui atom la o viteză de aproximativ 2.200 de kilometri pe secundă.
- În timpul unei furtuni solare, potențialul electromagnetic al Soarelui poate interfera cu comunicațiile pe Pământ și cu funcționarea sateliților.
- În 1969, Neil Armstrong a lăsat în spate pe Lună un medaliu comemorativ în onoarea astronauților decedați.
- O bilă de golf ar trebui să zboare aproximativ 300 de kilometri pentru a ajunge pe orbita Pământului.
- Oamenii emit lumină, dar aceasta este prea slabă pentru a fi detectată cu ochiul liber.
- Când strănutăm, corpul nostru eliberează aer cu o viteză de până la 160 km/h.
- Câinii au o simțire olfactivă de până la 100.000 de ori mai sensibilă decât a oamenilor.
- Cea mai rece temperatură înregistrată pe Pământ, -89,2°C (-128,6°F), a fost înregistrată în Antarctica în 1983.
- Un gram de ADN poate stoca informații echivalente cu aproximativ 215 petabytes (215.000 de terabytes) de date.
- ADN-ul uman conține aproximativ 20.000 – 25.000 de gene, dar doar 2% din ADN codează pentru proteine, restul fiind secvențe non-coding.
- Un singur fulger poate furniza suficientă energie pentru a alimenta o casă timp de aproximativ o săptămână.
- Celulele umane se pot regenera și reînnoi, ceea ce înseamnă că corpul nostru se schimbă în mod constant.
- Marea Moartă din Orientul Mijlociu este atât de sărată încât plutați ușor în apă din cauza densității ridicate.
- Luminile de Nord (Aurora Borealis) și Luminile de Sud (Aurora Australis) sunt produse de particule solare care interacționează cu atmosfera Pământului.
- Chiar și în absența gravitației, în spațiu, oamenii pot să trăiască, să mănânce, să doarmă și să facă toate activitățile de zi cu zi, dar trebuie să se adapteze la mediul fără greutate.
PENTRU CEI CARE AU CHIULIT DE LA ISTORIE
Franța: Franța, cunoscută și ca “Țara Iubirii” și “Hexagonul” datorită formei sale, are o istorie bogată și variată. Începând cu cucerirea romană în perioada antică, Franța a fost martoră la mari evenimente istorice, inclusiv Revoluția Franceză din 1789, care a dus la căderea monarhiei și la ascensiunea lui Napoleon Bonaparte. Franța a jucat un rol important în Primul și Al Doilea Război Mondial și este cunoscută pentru cultura sa, arta, filozofia și bucătăria sa de renume mondial.
Anglia: Istoria Angliei se întinde pe parcursul a mai multor milenii și a fost marcată de invazii, monarhii celebre și expansiuni coloniale. Este locul unde s-a născut și a evoluat limba engleză modernă. Magna Carta din 1215 a contribuit la dezvoltarea conceptului de drepturi civile și a statului de drept. Anglia a fost parte a Regatului Unit din 1707 și a fost o putere colonială în perioada Imperiului Britanic.
China: China are una dintre cele mai vechi civilizații din lume, cu o istorie care se întinde pe mii de ani. Dinastia Qin a unificat China în 221 î.Hr., iar Marea Zidire a Chinei a fost construită în secolele al III-lea și al II-lea î.Hr. China a fost un centru al tehnologiei, științei și filozofiei timp de secole, contribuind la dezvoltarea hârtiei, busolei și a pulberii de pușcă. În secolul XX, a fost martoră la Revoluția Culturală și la transformările economice care au transformat-o într-una dintre cele mai puternice economii din lume.
Rusia: Istoria Rusiei este plină de episoade dramatice și revoluții. Dinastia Romanov a condus Rusia timp de aproape trei secole, până la Revoluția Rusă din 1917, care a dus la căderea monarhiei și la instaurarea regimului comunist sub conducerea lui Lenin și apoi Stalin. URSS a fost o superputere în timpul Războiului Rece și s-a dezintegrat în 1991, dând naștere Federației Ruse moderne. Rusia are o moștenire bogată în literatură, artă și știință, contribuind la dezvoltarea muzicii clasice, la realizarea primului zbor spațial și la dezvoltarea literaturii mari, cu autori precum Tolstoi și Dostoievski.
America: Istoria Statelor Unite ale Americii începe cu coloniile europene din secolul al XVII-lea, care s-au unit pentru a forma o națiune independentă în 1776. Declarația de Independență a Statelor Unite a stabilit principiile libertății și egalității. Revoluția Americană a dus la formarea Statelor Unite și la crearea Constituției în 1787. SUA a fost martoră la expansiuni teritoriale, conflicte civile, cum ar fi Războiul Civil, și a jucat un rol important în ambele războaie mondiale. Este cunoscută pentru economia sa puternică, diversitatea culturală și influența sa globală.
DIN INTELEPCIUNEA PROVERBELOR
- “Piatra care nu se rostogolește nu adună mușchi.”
- “Unde e fum, e și foc.”
- “Cine se aseamănă, se adună.”
- “Cine râde la urmă, râde mai bine.”
- “Lenea hăituie sărăcia.”
- “Cine seamănă vânt, culege furtună.”
- “Peste munte și peste mare, bătrânețea te-așteaptă oriunde.”
- “Vorba dulce mult aduce.”
- “Cine aleargă după doi iepuri, nu prinde niciunul.”
- “Trecutul nu poate fi schimbat, dar viitorul poate fi construit.”
- “Unde e voia, e și calea.”
- “Bătrânețea vine fără să bată la ușă.”
- “Cine altuia îi sapă groapa, cade singur în ea.”
- “Când pisica nu-i acasă, șoarecii joacă pe masă.”
- “Cine cu câinii se culcă, cu purici se trezește.”
- “Cine pe apa se duce, să nu se mai întoarcă.”
- “Până ce nu ai străbătut un râu, nu te lăuda că ai apă.”
- “Vorba lungă – sărăcia omului.”
- “Peștele de la cap se împute.”
- “Cine se scoală de dimineață, departe ajunge.”
- “Cine pe alții întreabă, ajunge la sat.”
- “Timpul trece, obiceiul rămâne.”
- “Nu lăsa pe mâine ce poți face azi.”
- “Cine are carte, are parte.”
- “Nu judeca cartea după copertă.”
- “Ține prietenii aproape și pe dușmani mai aproape.”
- “Nu da laptele pe așteptare, că se poate înrăuța.”
- “Faptele spun mai mult decât cuvintele.”
- “Cine se teme de lup, să nu meargă în pădure.”
- “Cine nu are cap, să-și facă picioare.”
- “Gândește înainte de a sari.”
- “Cine nu lucrează, să nu mănânce.”
- “Unde sunt doi, puterea crește.”
- “Fără muncă, nu se face nimic.”
- “Cine seamănă vânt, culege furtună.”
- “Cine s-a fript cu ciorba, suflă și în iaurt.”
- “Cine nu poate, nu poate, dar cine nu vrea, e leneș.”
- “Cine spune prea mult, greșește.”
- “La răbdare, câștigătorul.”
- “Cine nu are, să cumpere.”
- “Cel tânăr, cel nebun.”
- “Cine cu lumea se adună, cu ea se desparte.”
- “Cine fură o oaie, fură și un bou.”
- “Cine nu are bani, să aibă grijă la ce mănâncă.”
- “Adevărul doare, dar el vindecă.”
- “Cine greșește, plătește.”
- “Cine păzește, are.”
- “Cine zâmbește în fața unei probleme, o rezolvă mai ușor.”
- “Nimeni nu e profet în țara lui.”
- “Bunătatea este limba pe care oricare om o poate vorbi.”
- “Cine dă, primește.”
- “Cine face un pas în spate, face doi înainte.”
- “Fără greutate, nu există înălțime.”
- “Cine doarme cu cainii, se trezeste cu puricii.”
- “Cine lasă pentru mâine ce poate face azi, are timp de odihnă.”
- “Cine nu sădește, nu culege.”
- “Cine se culcă cu cainii, se sculă cu puricii.”
- “Cine se teme de ploaie, nu vede curcubeul.”
- “Cine se teme de caini, să nu calce în grajd.”
- “Fiecare găsește răul în celălalt, dar nu și în sine.”